Târgoviște: Creșa nr. 14, finalizată cu 3 luni înainte de termen (foto, dotări, declarații)

Executivul Primăriei Târgoviște a inaugurat, astăzi, cu 3 luni înainte de termenul contractual, lucrările executate la Creșa nr. 14 din municipiu, unitate reabilitată integral și extinsă cu un corp nou de clădire. Investiția a fost derulată prin Programul Național de Dezvoltare Locală și se ridică la aprox. 5 milioane lei.

Practic, creșa este transormată radical față de cum arăta înainte. De luni, 120 de copii vor beneficia de servicii specifice la cele mai înalte standarde, în cadrul uneia dintre cele mai moderne instituții de învățământ preșcolar din România.

Cristian Stan, primarul municipiului:

În contextul în care nu am fi avut aceste restricții generate de pandemie, cu siguranță în această creșă am fi avut posibilitatea de a oferi servicii la peste 200 de copii, dar, în aceste condiții, va trebui să ne mulțumim cu un număr mai mic. Aș menționa și faptul că tot în contextul în care suntem în pandemie, fiecare copil va avea pătuțul său, fiecare copil va avea lenjeria sa și jucăria sa, astfel încât să respectăm întocmai restricțiile care au fost impuse.

Până acum, la Creșa 14 aveam foarte puțin copii, vreo 15, care, cât a fost în lucru această unitate de învățământ, au fost la Grădinița 14, dar acum putem să găzduim aici până la 120 de copii. De asemenea, vom mai elibera și niște locuri în creșă în Corpul B1 astfel încât pentru beneficiarii Creșei Nr. 13, care este în continuare în lucru, să avem soluții. Mai precizăm și faptul că, în contextul pandemiei de COVID-19, am avut ceva probleme cu dotările, au venit mai târziu decât ne așteptam noi, însă până la urmă am reușit să facem recepția, iar această unitate de învățământ dispune acum de dotări la cel mai înalt nivel, de la hotă în bucătărie, la mașini de gătit, la lăzi frigorifice, la lift pentru persoane cu dizabilități, deci este un proiect de natură să facă din Creșa Nr. 14 una dintre cele mai moderne creșe din România și nu exagerez.

Trebuie spus și faptul că mai avem în lucru încă trei creșe, Creșa Nr. 13, Creșa Nr. 16, Creșa Nr.2 , care va fi modernizată tot cam în acest mod. La această creșă căldura este în mare măsură și prin pardoseală, de asemenea întreaga clădire este monitorizată video. Este o creșă model, rezultat al accesării unui proiect prin PNDL, cel mai bun program național de finanțare a investițiilor publice la nivelul administrațiilor locale. Nu există și nu a existat un program mai bun de finanțare oricât de mult se chinuie cei care ne conduc acum ba să nu-l finanțeze, ba să-l desființeze. În pofida tuturor dificultăților pe care le-am avut, este o unitate de învățământ care se finalizează cu câteva luni bune în avans față de termenul inițial, termenul era în februarie 2021. Are toate avizele și autorizațiile cerute pentru funcționarea unei asemenea unități de învățământ, de la avizul PSI până la avizul de la DSP, iar de luni copiii se pot întoarce la această creșă.

Dotările Creșei nr. 14 după reabilitare:
▪️patuturi si lenjerii unice pentru fiecare copil;
▪️instalatie de supraveghere video;
▪️lift pentru persoane cu dizabilitati;
▪️masini de gatit, masini de spalat, uscatoare de rufe, lazi frigorifice, roboti de bucatarie;
▪️grupuri sanitare separate pentru copii si, respectiv, personal;
▪️cabinet medical si echipamente;
▪️instalatie de stingere incendiu;
▪️jucarii individuale;
▪️masute, scaunele, etc;
Valoarea totala a investitiei este de 4.578.979,00 lei (inclusiv TVA).

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.