Târgoviște: Școala „Tudor Vladimirescu” va fi transformată pe bani europeni / contract semnat astăzi / detalii de proiect / foto

Primarul municipiului Târgoviște – Cristian Stan și directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia – Liviu Mușat au semnat, astăzi, contractul de finanțare pe bani europeni pentru unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură educațională din oraș: Extinderea, reabilitarea, modernizarea și echiparea Școlii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu” (Școala nr. 6 din micro VI). Unitatea de învățământ va fi, practic, transformată și tot ce se vede astăzi va fi de nerecunoscut la finalul celor 24 de luni de execuție.

Detalii despre proiect a oferit primarul municipiului, Cristian Stan:

  • Intervenții pe toate planurile, începând de la structura existentă: lucrări de reabilitare, schimbare de rețele, schimbarea tâmplăriei, instalație electrică, sistem de supraveghere video ș.a.m.d.
  • Se va construi un nou corp de clădire, cu o sală de festivități foarte mare, de peste 600 de locuri;
  • Va fi realizată o bază sportivă cu terenuri de baschet, tenis, teren de mini-fotbal cu tribună și nocturnă;
  • Refacerea spațiilor verzi, dotări de laborator, dotări pentru sala de sport, etc.

Iată că, după finalizarea lucrărilor la Școala nr. 8 „Mihai Viteazul”, în paralel cu lucrările la Școala nr. 3 „Matei Basarab”, în paralel cu lucrările la Grădinița nr. 8 „Rază de Soare”, cu lucrările la Creșele nr. 2, 13, 16, după finalizarea bazei sportive de la Colegiul „Constantin Carabella” sau a Sălii de sport de la Clubul Sportiv Școlar, o nouă investiție pe zona educațională va debuta. Cu semnarea acestui contract, muncipiul Târgoviște depășește suma de 300 milioane lei – fonduri europene accesate în acest Program Operațional Regional.

Ca opțiuni de relocare a elevilor (peste 600), se are în vedere fie continuarea, deocamdată, în corpul didactic existent, în timp ce se va lucra la sala de sport și la sala de festivități, fie mutarea la liceele nr. 3 sau nr. 4.

Liviu Mușat, director ADR Sud-Muntenia:

La nivelul regiunii de dezvoltare, când vine discuția despre infrastructură de educație, automat, gândul ne duce la județul Dâmbovița și la Târgoviște, dacă e să vorbim de localități. Sunt exemplele cele mai de succes din regiune în privința infrastructurii de educație. Aproape 40% din banii alocați regiunii pe infrastructură de educație sunt accesați de proiecte din județul Dâmbovița.

Proiectul are un buget cu valoarea totală de 20.656.566,55 lei. Licitația de execuție este pe final, iar autoritățile speră ca, începând de luna viitoare, lucrările să demareze.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.