Valea Dâmboviței, „patria mărului”, distrusă de grindină. Primar revoltat: De ce vă bateți joc de oameni harnici și gospodari?

Căderile masive de grindină din Dâmbovița, din ultimele 2 săptămâni, au distrus munca oamenilor din mai multe localități. Valea Dâmboviței este „Valea Plângerii”, în sensul dramei prin care trec gospodarii pomicultori, care-și văd culturile puse la pământ.

Primarul localității-simbol din această zonă, comuna Voinești, trasmite un mesaj de revoltă față de indiferența celor care au tot vorbit și n-au făcut nimic concret din punctul de vedere al realizării stațiilor antigrindină în județ. Gabriel Sandu îi ia în vizor pe guvernanți și parlamentari:

Grindina din ultimele zile a tocat marunt toata recolta din acest an pe Valea Dambovitei. Am in fata un studiu din anul 2018 prin care in judetul Dambovita trebuiau montate 7 statii antigrindina. La Voinesti lucrarile trebuia finalizate inca din 15 mai conform informatiilor pe care le detin! Stimati guvernanti si parlamentari, de ce va bateti joc de oameni harnici si gospodari? Terenul unde urma sa fie amplasata statia antigrindina este pregatit de 2 ani. Imi raspunde si mie cineva? Imi este rusine de pomicultirii de pe valea Dambovitei! Nu stiu ce sa le mai spun!

La rândul său, deputatul PRO ROMÂNIA Dâmbovița, Oana Vlăducă, cere măsuri imediate de sprijin și răspunsuri din partea Prefecturii:

A fost, deja, a treia rundă de grindină masivă pe Valea Dâmboviței și eu nu văd nicio măsură concretă pentru oamenii disperați să-și privească munca la pământ.

Sunt plantații distruse în proporție de 100%, sunt culturi nenorocite, sunt gospodari disperați. Din păcate, observ că Prefectura e un fel de spectator care dă răspunsuri vagi atunci când i se cere să intervină. Și e nevoie de intervenție ACUM, nu mâine, nu poimâine.

Putem afla concluziile comisiilor pentru constatarea și evaluarea pagubelor produse de grindină? Putem afla dacă s-a mărit numărul acestor comisii (erau 6 acum o săptămână)? Putem afla o estimare a prejudiciului produs? Și, CEL MAI IMPORTANT, putem afla dacă există vreo măsură de susținere pentru cei păgubiți?

Știu că există o tentație de atacuri, reacții și contra-reacții politice, dar acum vorbim de munca și de viața unor oameni. Putem lăsa discursurile fără sens pentru altădată.

Vlăducă a făcut un demers parlamentar în 2018, solicitând înființarea unei unități de combatere a căderilor de grindină, cu 9 puncte de lansare în localitățile: Voinești, Glodeni, Dragomirești, Comișani, DRagodana, Sălcioara, Uliești, Brezoaele și Bilciurești.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.