Veste foarte bună: A fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru DN 71 Târgoviște – Sinaia (detalii și declarații)

Unul dintre cele mai așteptate contracte de infrastructură pentru județul Dâmbovița a primit, astăzi, semnătura pentru proiectare și execuție din partea ministrului Transporturilor – Sorin Grindeanu și directorului Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – Cristian Pistol. Exte vorba de reabilitarea și modernizarea DN 71, de la Târgoviște până la Sinaia. Au fost prezenți la eveniment președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan și reprezentanții constructorului, o asociere din Turcia.

Reperele acestui proiect:

  • 58,8 de km de drum modernizat;
  • 12 luni proiectare / 36 luni execuție;
  • 1,15 miliarde lei (fără TVA) – valoarea contractului;
  • Sursă de finanțare: Fonduri europene – Programul Transport.

Sorin Grindeanu:

Proiectul este important pentru decongestionarea traficului în zonă prin crearea unei variante alternative la DN1 și DN1A, oferind conducătorilor auto o altă conexiune între București, Târgoviște și Sinaia.

Cristian Pistol:

Modernizarea acestui sector al DN 71 va asigura o infrastructură rutieră de calitate în zona de nord a județului Dâmbovița, accesul facil dinspre Târgoviște către Peștera Padina și către alte obiective turistice din Parcul Natural Bucegi. Cei aproximativ 59 de km dintre Târgoviște și Sinaia vor reprezenta și o alternativă viabilă pentru traficul de pe DN1 și DN1A.
Corneliu Ștefan:
Dâmbovița avea mare nevoie de îmbunătățirea circulației pe traseul care începe din nordul municipiului 𝐓𝐚̂𝐫𝐠𝐨𝐯𝐢𝐬̦𝐭𝐞, traversează orașele 𝐏𝐮𝐜𝐢𝐨𝐚𝐬𝐚, 𝐅𝐢𝐞𝐧𝐢 și comunele 𝐀𝐧𝐢𝐧𝐨𝐚𝐬𝐚, 𝐃𝐨𝐢𝐜𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐌𝐨𝐭̦𝐚̆𝐢𝐞𝐧𝐢, 𝐁𝐮𝐜𝐢𝐮𝐦𝐞𝐧𝐢, 𝐏𝐢𝐞𝐭𝐫𝐨𝐬̦𝐢𝐭̦𝐚, 𝐌𝐨𝐫𝐨𝐞𝐧𝐢 și se încheie la intersecția cu DN 1, în Sinaia.
.
De 15 ani se vorbește de condiții de circulație moderne și sigure pe drumurile din Dâmbovița, de reducerea timpilor petrecuți în trafic și de o mai bună conectare a municipiului Târgoviște cu Sinia și București! Dar, cu sprijinul ministrului Transporturilor Sorin Grindenu, cu implicarea secretarului de stat Ionuț Săvoiu, a parlamentarilor și primarilor dâmbovițeni, a prefectului județului Dâmbovița și a consilierilor județeni, am reușit ca în doar doi ani să punem în mișcare 3 proiecte de infrastructură rutieră așteptate de un județ întreg:
  • 𝐒𝐞 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬̦𝐢 𝐥𝐚̆𝐫𝐠𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐥𝐚 𝟒 𝐛𝐞𝐧𝐳𝐢 𝐚 𝐃𝐍𝟕 𝐁𝐚̂𝐥𝐝𝐚𝐧𝐚 – 𝐓𝐢𝐭𝐮;
  • 𝐒𝐞 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥 𝐭𝐞𝐡𝐧𝐢𝐜 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐯𝐨𝐦 𝐥𝐚̆𝐫𝐠𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝟐 𝐥𝐚 𝟒 𝐛𝐞𝐧𝐳𝐢 𝐬̦𝐢 𝐃𝐍𝟕𝟏 𝐁𝐚̂𝐥𝐝𝐚𝐧𝐚 -𝐓𝐚̂𝐫𝐠𝐨𝐯𝐢𝐬̦𝐭𝐞;
  • 𝐂𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭 𝐬𝐞𝐦𝐧𝐚𝐭 𝐚𝐬𝐭𝐚̆𝐳𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐞𝐥𝐨𝐫 𝟓𝟖 𝐝𝐞 𝐤𝐦 𝐚𝐢 𝐃𝐍𝟕𝟏 𝐓𝐚̂𝐫𝐠𝐨𝐯𝐢𝐬̦𝐭𝐞 – 𝐒𝐢𝐧𝐚𝐢𝐚.
Așa arată o muncă de echipă!
Executantul lucrărilor este o asociere turcă: Esta Insaat Sanayi Lojistik Ve Dis Ticaret Anonim Sirketi – S.C. Esta Construction Group S.R.L. – Gun Al Madencilik Insaat Nakliye Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi.

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. eroare, s-a semnat proiectarea și execuția alegerilor din 2024
    ce-i greu de priceput? 🙁

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.