Vizita ministrului Deneș, măsură pentru alternativa alimentării cu apă la Pucioasa!

ioan denes (1)

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a efectuat astăzi o vizită de lucru în județul Dâmbovița răspunzând invitației senatorului Adrian Țuțuianu. Unul dintre punctele cele mai importante ale vizitei a fost oprirea de la Pucioasa, barajul lacului de acumulare, cu subiect prioritar: problema alimentării cu apă potabilă a orașului Pucioasa și a comunelor din jur.

Ministrul a prezentat, inițial, un proiect existent pentru lacul Pucioasa, finanțat prin POIM, care are în vedere decolmatarea și consolidarea barajului. Proiectul are o valoare de 4.461.082 lei (fără TVA), a fost postat pe SEAP la data de 15 martie și este în validare.

Primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, și senatorul Adrian Țuțuianu au solicitat rezolvarea problemei într-un termen mai scurt decât finalizarea proiectului prin POIM. Iar soluția convenită a fost următoarea: alimentarea din conductele unei societăți comerciale private din zona Fieni, MHC Water Power, prin realizarea unei aducțiuni de aproximativ 3 km până la Stația de tratare de la Pucioasa. Această apă, care provine din zona montană (acumulările Dobrești și Gâlma), este net superioară calitativ apei din baraj.

Soluția a mai fost enunțată și în trecut, dar proiectul nu a demarat, autoritățile lovindu-se de problema traversării terenului pentru realizarea conductei. De aici și efectul vizitei lui Ioan Deneș de astăzi – deblocarea situației prin asigurarea unei forme juridice pentru traversarea terenului care e domeniul public al statului, aflat în administrarea A.N.„Apele Române”.

Investiția ar urma să coste, la o evaluare provizorie, aproximativ 2.500.000 lei, fonduri care vor fi asigurate de Primăria Pucioasa și Consiliul Județean Dâmbovița.

Onoare muncii!

ioan denes (2)ioan denes (4)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.