Adrian Țuțuianu, declarații despre viitorul politic. Ce partide i-au făcut propuneri și când va lua decizia

Senatorul Adrian Țuțuianu a organizat astăzi o conferință de presă la sediul cabinetului parlamentar din Târgoviște, în cadrul căreia a vorbit despre viitorul său politic, despre situația alocărilor de fonduri pentru județ și despre o serie de subiecte naționale aflate în dezbatere publică.

Conferința este prima și singura ieșire publică din partea unui lider politic dâmbovițean (PNL pare incapabil să reacționeze sau să propună subiecte, iar în PSD Dâmbovița domnește confuzia/indiferența după instalarea Rovanei Plumb la conducere).

Primele întrebări la care a trebuit să răspundă Țuțuianu au fost legate de planurile sale de viitor, în contextul (1) demersurilor de contestare în justiție a deciziei de excludere din PSD și (2) propunerilor venite din partea altor partide. Chiar ieri, la Târgoviște, Victor Ponta vorbea despre acest lucru, lăsând să se înțeleagă că discuțiile sunt destul de avansate, doar că trebuie ca Adrian Țuțuianu să anunțe decizia.

Astăzi, senatorul a dezvoltat subiectul:

Văd că sunt unii din județul ăsta foarte preocupați de ce face Țuțuianu. Pun întrebări în diverse locuri. Mai văd că unii pun pe alții să scrie tot felul de bazaconii legat de intențiile mele politice.

Eu n-am bătut la ușa nimănui. La ușa mea au bătut toți. Am discutat cu toate partidele politice, cu conducerile lor naționale, la inițiativa lor. Fiecare mi-a făcut o ofertă pe care o analizez. Dacă dorești să faci politică, nu poți să faci politică cu succes de unul singur. În al doilea rând, când ai mai multe soluții la o problemă, trebuie să analizezi. Și primul criteriu după care analizez eu este raportarea la cei 20 de ani de politică pe care i-am făcut.

Nu am luat o decizie, pentru că decizia este dificilă. V-am spus luna trecută că am dificultăți în a mă poziționa împotriva PSD după 20 de ani, deși, de foarte multe ori, greșelile pe care le fac cei care conduc azi partidul sunt de neadmis.

Când voi decide? După ce analizez, mai întâi de toate, cum merg dosarele pe care le am în instanță (contestarea deciziei de excludere – n.r.). La momentul ăsta sunt într-un blocaj total. (…) Dacă voi constata că blocajul acesta continuă și nu este util să pierd 2 ani de viața mea judecându-mă cu Liviu Dragnea, poate că este mai bine să renunț la litigii și să-mi văd de drumul meu.

Al doilea lucru: trebuie să facem analiza evoluțiilor politice din PSD. Pentru că, dacă Liviu Dragnea este în 2020 liderul partidului, pentru că nu prea mai are cine să-l conteste, eu n-o să am nicio șansă să pot să-mi continui activitatea politică.

În al treilea rând, mă uit la criteriile de natură ideologică.

N-am luat o decizie. Când o s-o fac, o să anunț eu. Sunt onorat de propunerile pe care mi le-au făcut toate partidele politice importante din România și voi încerca să-mi continui activitatea politică, pentru că mai am multe lucruri de spus și de făcut. (…) Îmi mai rezerv luna aceasta de meditație, văd cum merg dosarele, discut cu colegii mei din PSD, cu cei care au rămas alături de mine și nu mă refer doar la cei cu funcții, pentru că ei, majoritatea, acordă prioritate păstrării funcției; discut cu oameni care au construit Partidul Social Democrat și care nu mai sunt astăzi în prim-plan. Voi discuta și cu toți primarii, indiferent de ce opțiune au avut până acum, pentru că o să vină anul 2020 și n-aș vrea să-mi spună cineva că nu l-am întrebat.

Nu voi alege nici drumul cel mai ușor, pentru că nu ăsta e scopul, ci drumul pe care pe cred că mă pot exprima cel mai bine din punct de vedere politic.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.