Adrian Țuțuianu reacționează la declarațiile lui Plăiașu despre prefectul Caracota: Avem de-a face cu un real denunț!

adrian tutuianu 6

Președintele CJ și PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a reacționat astăzi în termeni duri față de afirmațiile purtătorului de cuvânt al PNL Dâmbovița, Gabriel Plăiașu cu privire la activitatea fostului prefect Iancu Caracota (vezi aici). Plăiașu a declarat nonșalant că PDL Dâmbovița a beneficiat de protecția prefectului Caracota la alegeri.

Reacția lui Adrian Țuțuianu:

  1. Declarația dlui Plăiașu ne arată cum vede Partidul Național Liberal administrația publică. Avem, în fapt, de-a face cu un real denunț! Să recunoști cu atâta dispreț că prefectul tău și-a bătut joc de lege și a abuzat de funcția pe care o ocupa pentru a asigura avantaj electoral unui partid politic este, trebuie să recunoaștem, o premieră a nebuniei politice din România.
  1. În al doilea rând, explicațiile dlui Plăiașu îi trădează lipsa de pricepere și confuzia în care se scaldă. Faptul că împărtășești niște valori liberale nu se află în contradicție cu ceea ce ar trebui să fie poziția unui prefect pornit dintr-un partid politic, care trebuie să asigure punerea în executare a legii și transpunerea în practică a programului de guvernare. Pe acest subiect, îi recomand dlui Plăiașu, ca bibliografie, Statutul Prefectului.
  1. Dacă tot le place liderilor PNL/PDL să facă plângeri penale, cred că instituțiile statului ar trebui să cerceteze acest denunț, să-l întrebe pe dl Plăiașu despre aceste afirmații, să spună mai multe din ce știe (pentru că, probabil, știe mai multe), să descrie în amănunt cum a protejat Iancu Caracota Partidul Democrat Liberal la alegeri.
  1. Declarația este un element care ne ajută să înțelegem de ce se agită PNL/PDL Dâmbovița să schimbe actualul prefect, pe dl Ioan Marinescu. Care, în paranteză fie spus, a fost mai echilibrat decât mulți de dinaintea lui, chiar temător în a se implica în luarea unor decizii care să genereze anumite conflicte. Probabil că dnii Iulică Vladu, Orban, Grozavu sau Plăiașu vor să aibă din nou un „Caracota” la Prefectură, care să le dea o mână de ajutor la alegerile din vară. Spune și asta ceva despre capacitatea PNL Dâmbovița de a se bate cu onestitate într-o campanie electorală.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.