Interpelările au efect! Carmen Holban: Modificări în programul de compensare a medicamentelor pentru pensionari!

20049186_1788786497805696_909441288_o

În urmă cu o lună, deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban, adresa o interpelare ministrului Sănătății, Florian Bodog, sesizând o serie de probleme existente în programul de compensare a medicamentelor pentru pensionarii cu venituri mici. Interpelarea poate fi parcursă aici.

Astăzi, deputatul spune că intervenția a avut efect.

Ca urmare a interpelării, Casele de Asigurări de Sănătate primesc următoarele modificări:

Programul social de compensare cu 90% a medicamentelor pentru pensionari s-a modificat în data de 30 iunie, în prima ședință a Guvernului condus de Mihai Tudose. Astfel, pragul de pensie până la care se poate beneficia de program a fost majorat de la 700 la 900 lei/lună. Începând cu data de 4 iulie 2017, modificările efectuate în programul social de compensare cu 90% a medicamentelor pentru pensionari devin operaționale.

Mai mult, de program pot beneficia și pensionarii care încasează venituri din alte surse în afara pensiei și indemnizației sociale. La medicul de familie, beneficiarii programului nu vor mai depune declarație pe propria răspundere referitoare la veniturile obținute, ci vor prezenta doar talonul de pensie și actul de identitate. Prin noul program se soluționează și problema pensionarilor care mai obțin câțiva lei în afara pensiei, spre exemplu din dobânzile pe economiile de-o viață, și se debirocratizează activtatea medicilor de familie, care nu vor mai trebui să solicite declarații pensionarilor.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.