Ministrul Culturii, vizită în Dâmbovița. 3 solicitări de finanțare de la senatorul Adrian Țuțuianu

ministrul culturii (4)

Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, se află astăzi într-o vizită de lucru în județul Dâmbovița, onorând invitația senatorului Adrian Țuțuianu. Programul  cuprinde un traseu de la Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi – Mănăstirea Gorgota (Răzvad) – Ansamblul Brâncovenesc de la Doicești – Curtea Domnească și mai multe biserici din Târgoviște, precum și o întâlnire, la Teatrul „Tony Bulandra”, cu salariați ai instituției, ai Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească”, Bibliotecii Județene „I.H. Rădulescu”, reprezentanți ai Uniunii Urbaniștilor, Uniunii Arhitecților, Societății Scriitorilor Târgovișteni, precum și ai UAT-urilor care au proiecte în domeniul cultural.

Pe teren, ministrul a vorbit despre proiectele aprobate pentru finanțare în cadrul programului dedicat Centenarului și a primit 3 solicitări de la senatorul Adrian Țuțuianu:

  • Pictura Bisericii Mari Domnești de la Curtea Domnească din Târgoviște. Investiția nu a putut fi cuprinsă în proiectul de reabilitare a  Curții Domnești.
  • Casa Fusea – proiect realizat de Primăria Târgoviște.
  • Reabilitarea clădirii Școlii de Cavalerie din zona UM Gară, monument istoric, acolo unde va fi realizat un Muzeu al Tradițiilor Militare (pe subiect, există, deja, un acord cu MApN în sensul colaborării cu Muzeul Militar Național pentru aducerea de tehnică de luptă).

În afara celor 3 obiective, ministrul a primit o mapă cu diferite cereri de sprijin pentru biserici, monumente istorice din județ, care au nevoie de reabilitare, consolidare, restaurare.

Onoare muncii!

ministrul culturii (1) ministrul culturii (2) ministrul culturii (3)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.