Pierde PNL Dâmbovița primari înainte de alegeri? Guran: Nici vorbă! / Corneliu Ștefan: Patru dintre ei sigur NU

După anunțul războinic că a rupt alianța cu PSD la nivelul județului Dâmbovița, președintele filialei PNL, Virgil Guran, a acuzat și faptul că social-democrații, prin liderul Corneliu Ștefan și alții, au contactat mai mulți primari liberali din județ cu scopul de a candida din partea lor peste câteva luni. Guran spune că PSD se folosește de pârghiile administrative (fonduri de la CJD) pentru a-i convinge pe primari, dar e optimist că niciunul dintre cei vehiculați nu va pleca:

Discută cu anumiți primari, „hai că-ți dau mai mult, dar vei candida de la mine”. Asta este cea mai urâtă treabă. A mai făcut-o odată, mi-a luat primarul de la Ulmi, dacă vă duceți aminte și, în conferință de presă, am spus: El mi-a luat un primar, eu le iau trei. Le-am luat patru (n.r. – primarii comunelor Odobești, Brezoaele, Răscăeți și Costeștii din Vale), nu m-am ținut de cuvânt. Așa că să termine cu treburile de genul ăsta, pentru că, o spun cu modestie, joc și eu la o anumită ligă, puțin mai sus de județ.

Se spune că pleacă primarul din Cornești, că pleacă primarul din Băleni, că la Ciocănești… Nici vorbă de așa ceva. Probabil, când le spune, ei (zic) „da, am înțeles, vedem, facem”, dar o să vedeți c-or să candideze de la noi, pentru că nicăieri nu e mai bine ca acasă.

În replică, liderul PSD și CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, i-a transmis omologului său politic că stă de vorbă pe chestiuni de administrație cu toți edilii din județ și, că orice s-ar întâmpla, cei patru primari PNL care au trădat la alegerile din 2020 nu vor mai avea loc în PSD (nici dacă și-ar dori):

Nu este adevărat (că-i curtează pe mai mulți primari PNL – n.r.), ca să vă răspund direct. În al doilea rând, îi aduc aminte dlui Guran că dânsul, acum 3 ani de zile, a luat patru primari de la PSD. În al treilea rând, voi sta de vorbă cu absolut toți primarii din județul Dâmbovița, din punct de vedere administrativ, cu toți cei 89 de primari. Pentru perioada electorală, îi transmit dlui Guran că noi, cei din Partidul Social Democrat, nu vom lua patru primari: Odobești, Brezoaele, Răscăeți și Costeștii din Vale.

Decizia poate fi salutată, măcar drept premieră în care niște primari celebri pentru „flexibilitatea” lor în apropierea alegerilor sunt sancționați astfel.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.