Prefectura Dâmbovița va analiza deplasările în străinătate, finanțate din bani publici, ale primarului Boriga, din ultimii 2-3 ani!

În ziua în care prefectul județului Dâmbovița a emis ordinul privind constatarea încetării mandatului de primar al lui Gabriel Boriga, acesta a ales calea unui atac frontal în direcția Prefecturii, „victimele” vorbelor fiind prefectul Victor Sanda și subprefectul Antonel Jîjîie.

Partea din reacția celor doi am consemnat-o AICI, cu tot cu argumentele pentru care s-a impus emiterea ordinului de încetare după condamnarea definitivă a lui Boriga. Numai că lucrurile par a nu se opri la doar atât. Stârnit de atacul la persoană al fostului primar, subprefectul Antonel Jîjîie a ieșit la contraofensivă, asigurându-i pe interesați că vor trece prin filtrul verificărilor Prefecturii inclusiv deplasările în străinătate ale lui Gabriel Boriga din ultimii 2-3 ani, în condițiile în care au fost încălcate dispozițiile OUG 26/2012 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice și întărirea disciplinei financiare:


antonel_jiijieÎn prima conferință de presă
, după ce a apărut sentința, v-a spus (n.a. – Gabriel Boriga) că a comis niște erori, niște greșeli. Nu, domnule, e vorba de o infracțiune. Și pentru astfel de infracțiuni oamenii stau prin închisori. Nu-i dorim lucrul ăsta. E suspendată condiționat executarea. Foarte bine că-i așa, dar trebuie să respecte și condițiile suspendării condiționate.

Vom face o analiză foarte serioasă cu privire la deplasările în străinătate, în ultimii 2-3 ani, ale fostului primar, dat fiind că am constatat și acolo că au fost încălcate prevederile Ordonanței 26 din 2012. Când vom avea un material, o să-l punem la dispoziția Curții de Conturi, să verifice și deplasările făcute pe bani publici în străinătate.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. enache lucian says:

    Banuiesc ca reducerea cheltuielilor publice si intarirea disciplinei financiare se aplica si la Consiliul Judetean Dambovita asa ca onorata Curte de Conturi neutra din punct de vedere politic se va sesiza de modul in care se cheltuiesc bani nostri si la nivel de Consiliul Judetean..

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.