Primarul Târgoviștei le bate obrazul celor care „au devenit gălăgioși când se apropie alegerile” / „Nivelul era mai ridicat altădată”

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, critică atitudinea și mesajele politicienilor care au devenit din ce în ce mai „gălăgioși” în an electoral, după ce, o lungă perioadă, „au tăcut adânc”. Edilul le reproșează lipsa de pregătire în abordarea subiectelor administrative, lipsa de inițiative în atragerea de investiții  și propagarea în spațiul public a unor neadevăruri.

Într-o postare mai  lungă decât cele cu care ne-a obișnuit, Cristian Stan spune că transformarea municipiului față de acum un deceniu este vizibilă pentru toată lumea, grație banilor nerambursabili atrași:

Peste 1.100.000.000 lei, da, peste un miliard și o sută milioane de lei noi, reprezintă valoarea proiectelor cu finanțare nerambursabilă implementate în municipiul Târgoviște în ultimii 9 ani de zile. Din februarie 2015, de când am preluat atribuțiile de primar, până astăzi.

Sunt CIFRE. Sunt date financiare oficiale. Nu le putem contesta, nu le putem nega, nu le putem șterge. Putem să le privim și să avem o opinie.

A mea este următoarea: a fost o muncă enormă, zi de zi pentru a aduce acești bani în Târgoviște și, mai apoi, a-i converti în proiecte utile. Nu vreau să le reiau, pentru că le știm, le știți, le vedem, le folosim. Ne uităm în jurul nostru și orașul e aproape altul față de acum un deceniu. Mai curat, mai luminos, mai verde, mai modern, mai îngrijit, mai primitor. Toți indicatorii de calitate a vieții arată o creștere sănătoasă. Este și acesta un raport cinstit al banilor atrași în municipiu, care se întorc la comunitate, așa cum e firesc.

Ce mă supără, însă, foarte tare, e încercarea unor oameni de a nega aceste lucruri, de a contesta realitatea. Nu mă deranjează concursul de idei, dacă ar fi benefic și util orașului. Mă deranjează minciunile pe care unii le scriu, într-o hipnoză de partid. Sunt și aroganți, și nepregătiți, și lași. Și, mai ales, disperați.

Uneori, mi-e rușine mie de prostiile pe care acești băieți le răspândesc și mă gândesc că nivelul era mai ridicat odinioară. I-a întrebat vreodată cineva dacă au inițiat un singur proiect care să aducă o investiție la Târgoviște?! În 9 ani de zile, să fi venit o singură dată, măcar, cu o idee: „Băi, vrem să aducem un euro la buget. Uite sursa de finanțare nerambursabilă…”. NIMIC. ZERO. Au tăcut adânc atâția ani și, brusc, devin gălăgioși când se apropie alegerile. Cât de jenant!

Se întrec în minciuni sponsorizate și se aplaudă între ei, dar dacă-i scuturi puțin, rămân și fără ideile cu care-au plecat de-acasă. Dacă-i vedeți în ședințele Consiliului Local (sunt accesibile), vă îngroziți.

În fine, nu vreau să continui și nici să exagerez cu atenția. Știrea rămâne cea din primul alineat. Cu aceeași subliniere: toți putem avea o opinie asupra efortului din acești ani. Dacă a fost mult sau puțin, dacă am reușit sau nu să facem o schimbare, dacă ne-am ținut sau nu de cuvânt… Nu vreau să mă compar cu nimeni, pentru că nu asta e ideea. Eu sunt același și același voi rămâne și în anii următori. Restul e un mic semn de exclamare pentru aventurierii de ocazie.

Să ne vedem cu bine! Pe teren.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.