SURSE: SONDAJ – EUROPARLAMENTARE – DÂMBOVIȚA!

sigla avangarde

În ultimele două săptămâni, reprezentanți ai insitutului Avangarde au cules date cu privire la intenția de vot din județul Dâmbovița pentru alegerile europarlamentare din 25 mai. Am ascultat la pereți subțiri și suntem astăzi în măsură să oferim primele cifre ale măsurătorilor, sub rezerva surselor bine intenționate:

SondajEuroparlamentare_6

Acuma, nu știm cât or fi de rotunjite la virgulă cifrele de mai sus, dar ele spun câteva lucruri:

  • Alianța PSD – UNPR – PC reușește, într-un mod categoric, să convingă cei mai mulți dâmbovițeni. Targetul asumat de Adrian Țuțuianu (50%+1) a fost comentat inițial, în câteva colțuri (inclusiv colegiale), drept „halucinant”, „o nebunie”, „imposibil”. Când te uiți la cifrele astea (cât se vor adeveri ele) epitetele nu mai sunt atât de colțuroase. În același timp, scorul din sondaj poate fi și un ultim semnal pentru primari nehotărâți, alții decât PSD, care așteaptă crăcănați să dibuiască la umbra cui vor chefui pe 25 mai: Țuțuianu, Vladu, Volintiru sau Florin Popescu.
  • În ciuda loviturilor primite din/în toate părțile, PDL reușește bine de tot să ia fața partidelor de categorie dreaptă. 18% acum, c-o fi mai mult sau mai puțin pe 25 mai, e o adevărată performanță.
  • PNL se învârte în jurul lui 12%, ceea ce înseamnă distanță mare de obiectivul național (25%). La ultimele alegeri la care a participat de capul lui, parlamentarele din 2008, partidul a luat în Dâmbovița vreo 11 procente. Se pune, deci, că e în creștere.
  • PMP-ul lui Florin Popescu nu sare de 10%. Ceea ce-i mult, având în vedere personajele care-l populează, dar puțin în raport cu visele de mărire ale împricinatului.
  • De PPDD numai de bine.

Sondajul Avangarde a inclus 1800 de subiecți, dintre care 500 în municipiul Târgoviște.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.