Târgoviște, primarul Cristian Stan: Piața „Mihai Viteazul” va fi gata în toamna acestui an!

piata mihai viteazul (2)

Executivul Primăriei Târgoviște – primarul Cristian Stan, viceprimarii Carmen Holban și Cosmin Bozieru, administratorul public Liviu Stoica – a mers astăzi pe șantierul din Piața „Mihai Viteazul” (vizavi de Casa Sindicatelor), acolo unde se desfășoară lucrări ample de reabilitare și modernizare a zonei. Vorbim de un proiect finanțat din bugetul local, care presupune reamenajarea pieței și transformarea între-un spațiu urban adecvat pentru centrul reședinței de județ.

Ce presupune proiectul care va schimba înfățișarea zonei:

  • Modernizarea sistemului de alei prin betonarea aleilor pe o nouă configurație și placarea cu plăci de granit;
  • Amplasarea de pergole din lemn;
  • Montarea de rastele pentru biciclete;
  • Montarea de mobilier urban (cișmele, bănci, coșuri de gunoi, jardiniere, bolarzi);
  • Refacerea și extinderea sistemului de iluminat exterior al pieței;
  • Realizare lucrări de instalații sanitare și electrice.

Cristian Stan: Este numai primul pas de reabilitare și modernizare a ceea ce înseamnă zona centrală a municipiului Târgoviște. Urmează Parcul Mitropoliei – sperăm ca din fonduri atrase prin Ministerul Mediului să reușim finanțarea lucrărilor pentru acest parc. De asemenea, poate cel mai important obiectiv va fi Piața Tricolorului. La momentul de față căutăm o finanțare; am identificat pe OUG 28 și vrem ca Piața Tricolorului, coroborat cu reabilitarea Consiliului Județean și Cinematograful „Independența”, să rezulte o zonă unitară și foarte atractivă.

Valoarea lucrărilor este de 1.690.538 lei, cu o durată de execuție de 10 luni. Primarul Cristian Stan spune, însă, după ce a discutat cu constructorul (Asocierea SC MODUS CF SRL – SC REAL DESIGN TRUST SRL), că proiectul va fi gata mai devreme decât termenul contractual, în toamna acestui an, cel târziu în luna noiembrie.

Onoare muncii!

piata mihai viteazul (1) piata mihai viteazul (3) piata mihai viteazul (4) piata mihai viteazul (5) piata mihai viteazul (6)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.