Târgoviște: sinteză a investițiilor din cartiere în anul 2018!

Primăria municipiului Târgoviște a organizat astăzi o conferință de presă împărțită pe 2 segmente: un bilanț al investițiilor inițiate în municipiul Târgoviște în anul 2018, respectiv o prezentare a proiectelor pregătite pentru anul în curs.

Cristian Stan, primar:

Anul 2018 a fost unul dificil din punct de vedere financiar pentru noi, un an în care modificările aduse Codului Fiscal au influențat într-o anumită măsură ritmul investițiilor, fără, însă, a rămâne în urmă. Iar situația prezentată este relevantă.

În momentul de față, la nivelul administrației locale târgoviștene sunt în derulare 51 de investiții, o parte pe fonduri europene, o parte pe fonduri de la Guvernul României și, de asemenea, o parte pe fonduri de la bugetul local, cu precizarea că am inclus în aceste investiții și proiectul pe care CNI îl va începe la sfârșitul acestei luni la Cinematograful Independența.

Intervenții în cartiere în 2018, pe bugetul local:

Cartierul Sagricom: asfaltare străzi, reabilitare trotuare, parcări, amenajare loc de joacă, reabilitare iluminat public. Au fost primele lucrări consistente din ultimii 30 de ani în acest cartier.

Str. Radu Gioglovan (micro IX): au fost dezafectate garajele și s-au realizat parcări noi, stradă asfaltată, iluminat public reabilitat, spații verzi amenajate, canalizare pluvială și 2 locuri de joacă.

Str. Crăițelor (în spatele blocurilor H de pe Calea București): modernizarea parcărilor pe o suprafață de peste 10.000 mp, trotuare, canalizare pluvială, iluminat public modern, spațiu verde și înființarea unui loc de joacă pentru copii.

Str. Crăițelor (zona din spatele Tribunalului nou): stradă asfaltată, parcare asfaltată și trasată, trotuare noi, iluminat public reabilitat, loc de joacă reabilitat.

Str. Nicolae Iorga: parcări amenajate, loc de joacă, sistem de iluminat public, spațiu verde.

Str. Ion Ghica (micro V): dintr-o aglomerație de garaje – parcare amenajată, asfaltarea a peste 6.000 mp, iluminat public reabilitat, lucrări de preluare a apelor pluviale.

Str. Urmuz (micro V): garaje dezafectate, parcare asfaltată și trasată, canalizare pluvială nouă, reabilitarea canalizării menajere.

Str. Constantin Brâncoveanu (blocurile B4, B5, B6, B8 și B9): parcări asfaltate, lucrări la canalizare, iluminat public reabilitat, spațiu verde.

Parcarea dintre str. Radu cel Mare și Popa Șapcă (micro IV): transformarea unei zone insalubre într-o parcare amenajată adecvat.

Micro III (în spatele blocurilor C6 – C10): au debutat anul trecut lucrările de modernizare constând în dezafectarea garajelor, pregătirea pentru amenajarea noii parcări. Lucrările se vor finaliza în 2019.

Str. I.E. Florescu (în vecinătatea Poliției Municipiului Târgoviște): au debutat anul trecut lucrări care pregătesc, pentru acest an, cea mai mare intervenție din zonă – asfaltare și amenajare parcări, iluminat public etc.


Celor 11 proiecte de mai sus li se adaugă și altele, demarate și/sau finalizate în 2018, pe investiții separate:

  • Cartierul Priseaca (4 km de străzi asfaltate în 2018)
  • Pachetul de străzi: Tighina, Herta, Alexandru Ilie, Pictor Ion Craciun, Rovine, Leo Plângă, Bastionului, Mr. Oprescu Adrian, Udrea Bălcescu și Plevnei
  • Pachetul de străzi: Tudorică Popescu, Nifon, Miron Costin, Plantelor, Pădurii, Crângului, Stolnicul Constantin Cantacuzino, Ileana Sărăroiu
  • Str. Gimnaziului: asfaltare și canalizare
  • Str. Cetății: asfaltare

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.