Veste importantă pentru Pucioasa: Autoritățile finanțează un proiect pentru o sursă nouă de apă!

foto2

Veste importantă anunțată astăzi de către autoritățile județene și locale cu privire la identificarea unui proiect care să pună capăt problemelor cu sursa de apă de la Pucioasa. Întrucât lacul de acumulare (actuala sursă) nu mai poate constitui o soluție de viitor, iar demersurile pentru o prelungire din conducta Gâlma – Rătei până la Pucioasa au fost respinse de Guvernul Cioloș, rezolvarea pare a veni din altă parte: construcția unei conducte de aproximativ 3 km lungime, între Berevoiești (din conductele societății MHC Water Power) până la Pucioasa, în rețelele administrate de Compania de Apă. Investiția ar urma să fie suportată de Primăria Pucioasa și Consiliul Județean Dâmbovița, iar lucrările ar putea demara în luna ianuarie.

Adrian Țuțuianu: Vă precizez că, deşi am făcut 3 demersuri până astăzi la Guvernul României pentru un sprijin financiar de circa 2 milioane de lei, sprijin necesar finalizării lucrărilor la conducta de apă de la Rătei – cu o prelungire până la Pucioasa, acestea au rămas fără răspuns. (…)

Vă mai precizez că primarul oraşului Pucioasa are o abordare constructivă, asta prin comparație cu administrația precedentă. A făcut demersuri în aceste zile şi pregăteşte un proiect care să ne permită să preluăm apa din conductele unei societăţi comerciale private din zona Fieni (…). Ar trebui o conductă de 3 km pe care să o realizăm cu suportul financiar al Consiliului Local şi al Consiliului Judeţean. M-am angajat faţă de domnul primar că voi acorda şi eu un sprijin financiar pentru realizarea acestui proiect, precizându-vă de la început că apa de acolo este mai bună decât cea din lac din punct de vedere calitativ; sigur, fiind apă brută, necesită şi aceea prelucrare prin Compania de Apă”.

Constantin Ana: Noi am început demersurile printr-un lucru esențial: s-au prelevat mostre de apă din conducta de la Elsid, s-au făcut verificări, probe, iar apa este de câteva ori mai curată decât cea din baraj, undeva la limita superioară a clasei de apa brută A1. Și cred că merită să abordăm acest subiect.

Noi ne-am făcut temele, este vorba de o investiție în jur de 180.000 euro cu totul. Am făcut filmări cu drona, verificări pe teren, o să facem și o verificare topo amănunțită și o să discutăm cu toți factorii implicați. Am avut discuții cu proprietarul microhidrocentralei, se cheamă MHC Water Power. Cu mici condiții, a fost de acord cu preluarea apei din sistemul lor. Ne asigură un debit foarte bun, ne asigură o calitate a apei net superioară celei actuale și nu văd de ce să nu continuăm această investiție. (…) Avem sprijinul Consiliului Județean și cred eu că e momentul, împreună, să facem acest efort, pentru că nu putem să stăm după actualul guvern, să ne răspundă peste 2 luni după ce i se termină mandatul. E strigător la cer că 40.000 de utilizatori din această zonă să stea la mâna unor oameni care nu sunt conștienți de necesitatea apei potabile.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.