Vladu, lăsat în ofsaid: Primarul său de la Iedera zice că nu s-a făcut nicio presiune asupra lui să treacă la PSD!

iulian vladu

În tabloul ultimelor zile, cu încercările PDL – PNL de a se evidenția ca partide de opoziție, președintele PDL Dâmbovița, Iulian Vladu, a lansat ieri un potop de acuzații la adresa PSD și a liderilor filialei județene, acuzându-i de șantaj și presiuni politice asupra primarilor portocalii. Care primari, oameni gospodari și temători, trec cu toții în barca puterii ba pentru 2 km de asfalt, ba pentru o co-finanțare, ba pentru speranța că li se va închide un dosar penal.

În euforia acuzațiilor, Vladu a mers până la acuzații dintre cele mai nenorocite: anume că primarul de la Iedera, Vasilea Breazu, a fost șantajat să treacă la PSD prin presiuni de ordin economic. Zice șeful PDL Dâmbovița: Sunt amenințați că-și vor pierde locurile de muncă, sunt amenințați cu controale ale instituțiilor statului, cu amenzi. Și li se asigură că, dacă vor trece în barca PSD, vor scăpa și de amenzi, și de controale. Și exemplu vă dau primarul de la Iedera, care, sâmbătă, a fost amendat, firma băiatului primarului a fost amendată cu 300 de milioane (lei vechi) de către Garda de Mediu. (…) I s-a promis că, dacă va face contestație și va trece în barca PSD, va scăpa și de amendă și nu va mai avea niciun control.

Întrebat dacă în spatele acestei acțiuni se află președintele PSD Dâmbovița, Iulian Vladu a răspuns: Nu numai domnia-sa. Se află întreg PSD-ul, prin liderii zonali pe care îi au și pe care dumneavoastră îi cunoașteți. Cred că cunoașteți, domnul Marinescu  (n.a. – Ioan Marinescu, vicepreședinte PSD și CJ Dâmbovița) este chiar din Iedera.

……………………………………………..

Buuun. Astea au fost acuzațiile, neprobate altfel decât cu vorbele lui Vladu. Peste ele, însă, vine reacția celui pomenit, a „victimei” prezentate de Vladu, primarul Vasile Breazu. Într-o declarație pentru Adevărul, edilul contrazice toată sceneta propriului său președinte și desființează subiectul. Primarul de la Iedera zice că:

  • nu s-a plâns nimănui despre amenda fiului său;
  • nu a existat nicio presiune să meargă au ba la PSD;
  • cu Ioan Marinescu n-a discutat niciodată pe subiect.

Vasile Breazu:

A fost coincidenţă. Fiul meu a primit o amendă vineri, nu sâmbătă, pentru că nu avea autorizaţie de mediu pentru tăierea lemnului. Nu ştiu dacă motivele sunt corecte sau incorecte. Nu am fost acolo. Nu pot să spun că e politic sau nu acest control. Eu nu m-am plâns la nimeni.

Deocamdată nu am trecut. Să fie legea în vigoare. Nu ştiu dacă e valabilă. Legat de întâlnirea de la Aninoasa (n.a. – Comitetul Executiv al PSD Dâmbovița), pot să spun că am fost invitat. E prima dată când mă duc la o intâlnire a PSD. Nu am avut o discuţie cu Ţuţuianu. Nu a făcut nicio presune asupra mea.

Cu Marinescu nu am avut nicio discuţie pe tema asta. Nu am shimbat ieri nici 5 cuvinte la Aninoasa.

Onoare muncii!

Citiți și: Reacția lui Adrian Țuțuianu la acuzațiile lui Vladu!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.