Adrian Țuțuianu, după derapajul lui Ludovic Orban: Este declarația unui dictator!

Foarte puține voci din rândul liderilor politici naționali au sancționat declarația recentă a premierului Ludovic Orban, președinte al Partidului Național Liberal, cu privire la Parlament și dialogul instituțional cu acesta, în plină pandemie. Declarația e așa: Eu informez periodic cetățenii cu privire la măsurile luate. Parlamentul nu există. Este, probabil, unul dintre cele mai urâte derapaje ale unui lider politic din România acestor ani, de la acest nivel de putere.

Foarte ciudat, declarația a fost, în mare măsură, ignorată de oamenii politici, mai ales din opoziție. Printre puținii care o sancționează – senatorul PRO ROMÂNIA, Adrian Țuțuianu:

Este declarația unui dictator. Dictatorii discută numai cu popoarele și nu au nevoie de Parlament. Și Nicolae Ceaușescu vorbea doar cu poporul. Hai să luăm un discurs de-ale lui Ceașescu și veți vedea aceeași abordare.

Sigur, este vina și a Parlamentului pentru că nu a știut să se manifeste în această perioadă de criză. Vă aduc aminte că eu sunt adeptul ideii că activitatea parlamentară trebuie reluată în condiții de normalitate, iar Parlamentul să intervină, prin mecanismele constituționale pe care le are la dispoziție, în controlul activității guvernamentale.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.