Aurelian Popa, motivarea plecării din CA al Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița

aurelian popa2

Departamentul de comunicare al PNL Dâmbovița este autorizat să facă publică motivarea demisiei dlui Aurelian Popa, secretarul general al PNL Dâmbovița, din Consiliul de Administrație al Companiei de Apă, ca urmare a acuzațiilor lansate, în cadrul unei emisiuni tv, de către managerul public al județului, Alexandru Oprea:

Am participat la o singură ședință a Consiliului de Administrație al Companiei de Apă, în data de 16 februarie. La primul punct al ordinii de zi, figura avizarea bugetului de venituri și cheltuieli. Ni s-a spus că a fost aprobat de Adunarea Generală a Acționarilor și de către Consiliul Local Municipal, motiv pentru care trebuie doar să luăm la cunoștință. La cel de-al doilea punct, trebuia să acordăm directorului general un mandat în vederea negocierii actului adițional la Contractul Colectiv de Muncă pentru perioada 2014 – 2016. Am fost informați că negocierile sunt deja făcute și că noi, în CA, trebuie să le avizăm, fără modificări. Nu s-a prezentat nicio discuție referitoare la reducerea personalului, cu atât mai mult cu cât ponderea salariilor în cheltuieli este de 55%.

La cel de-al treilea punct al ordinii de zi, am fost informați în legătură cu necesitatea actualizării organigramei cu UIP 2. Este vorba despre un nou post de manager, care a venit și cu numirea în plic, adică dl Dorin Staicu. Dl Staicu este direct responsabil de colapsul Companiei de Apă și de ceea ce s-a întâmplat, acum câteva luni, la Aninoasa, când a fost livrată populației apă cu dejecții. Firește că nu am fost de acord și am cerut organizarea unui concurs pentru ocuparea acestei funcții.

La cel de-al patrulea punct, s-a făcut o informare despre implementarea POS Mediu și POS Mediu 2. Directorul Miriță Petre a prezentat o serie de deficiențe, susținând că se fac asupra sa foarte multe presiuni din partea oamenilor politici, motiv pentru care își va prezenta demisia.

Mi-am dorit să fiu activ în Consiliul de Administrație al Companiei de Apă și să contribui, cu experiența mea, la îmbunătățirea activității. Având însă în vedere cele întâmplate în ședința din 16 februarie, am informat Comitetul Județean Executiv al PNL Dâmbovița, fiind luată decizia retragerii membrilor Partidului Național Liberal din acest organism, pentru că nu vom gira politic ilegalitățile din Compania de Apă. Sper că, mai devreme sau mai târziu, instituțiile statului vor demonstra situația reală din această instituție”.

Departamentul de comunicare al PNL Dâmbovița

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.