Candidatul PNL Târgoviște, acuzat de conflict de interese și abuz în serviciu >> Clubul familiei a folosit infrastructura școlară a municipiului!

ciprian prisacaru

În urmă cu 2 zile, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, anunța apariția în spațiul public a unor informații legate de candidați PNL pentru Primăria și Consiliul Local Târgoviște, implicați într-o încrengătură financiară pe marginea căreia se vorbește de abuz în serviciu, conflict de interese și evaziune fiscală.

Președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a dezvăluit amănuntele subiectului avându-l drept protagonist pe candidatul PNL la Primăria Târgoviște – Ciprian Prisăcaru.

Vorbim de clubul „Kinder” Târgoviște, înființat în anul 2010 de către Ciprian Prisăcaru și fratele său, Eduard Prisăcaru, club care (există mai multe imagini doveditoare) a folosit, pentru diverse activități (antrenamente, meciuri) săli de sport ale școlilor târgoviștene. Fapta este una flagrantă, spune Adrian Țuțuianu, pentru că nu a existat niciodată un acord al Primăriei Târgoviște pentru acest lucru, prezența clubului privat în sălile respective fiind ilegală!

Cu alte cuvinte, clubul privat al familiei Prisăcaru a folosit infrastructura educațională a Primăriei fără acordul Primăriei, fără să plătească închirierea sălilor, fără să plătească utilități! E vorba de sala de sport a Școlii nr. 11 „Paul Bănică”, sala de sport a Clubului Sportiv Școlar (micro 3) și terenul de sport al Clubului Sportiv Școlar. Adrian Țuțuianu: Am făcut și un calcul. La 60 de lei/oră cât ar costa închirierea sălii de sport, prejudiciul pe 3 ani de zile este de peste 300.000 lei.

În cazul lui Ciprian Prisăcaru, acuzațiile sunt de:

  • conflict de interese, întrucât clubul fratelui său folosea infrastructura Primăriei cât Ciprian Prisăcaru era viceprimar și consilier local;
  • abuz în serviciu, pentru că știa de acest lucru și l-a permis.

Reacția fostului viceprimar și candidat PNL la Primăria Târgoviște a fost aceea că toate acuzațiile sunt calomnii și nu a încălcat nicio regulă:

Este vorba, într-adevăr, de un club sportiv, un club privat de fotbal pe care eu l-am înființat în 2010, care are o activitate de câțiva ani, o activitate foarte bună pe plan sportiv, cu rezultate remarcabile. E adevărat că, între timp, eu m-am retras din structura acestui club. El este condus, astăzi, de fratele meu și o face foarte bine și îl felicit.

Prisăcaru a recunoscut că clubul Kinder a folosit infrastructura educațională a Primăriei Târgoviște respectând legea: A avut acordul instituțiilor, nu al Primăriei, al instituțiilor de care aparțin aceste săli, al școlilor, în speță, și al Inspectoratului Școlar.

Din păcate, răspunsul fostului viceprimar nu lămurește subiectul, pentru că nu poate altcineva să-și dea acordul pentru folosirea unui bun în afara proprietarului. Școlile și sălile de sport ale școlilor sunt proprietatea Primăriei Târgoviște (care le-a construit, le întreține) și doar Primăria putea să-și dea acordul pentru utilizarea lor.

Vom reveni pe subiect!

20151019_165646 20151019_174514 20151105_175959(0)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.