Chindia – Voluntari / Primarul Cristian Stan, tiradă la adresa celor care cântă prohodul echipei: Nu vom retrograda, vom lupta!

Primăria municipiului Târgoviște a organizat, astăzi, o conferință de presă pe stadionul „Eugen Popescu”, ultima conferință „administrativă” înaintea meciului crucial de mâine seară, cu Voluntari.

Dincolo de chestiunile organizatorice, de securitate etc., prezentarea stadionului și a facilităților, primarul Cristian Stan a avut un discurs puternic îndreptat împotriva celor care cântă prohodul echipei, în condițiile în care Chindia depinde doar de ea însăși pentru a rămâne în prima ligă.

Cristian Stan:

Sunt puține stadioane în România care să îndeplinească toate condițiile de omologare, așa cum se întâmplă în cazul stadionului „Eugen Popescu”, dincolo de tot ce s-a spus și se spune în continuare. Văd că unii sunt foarte nefericiți, dar nefericiți rău de tot că jucăm la Târgoviște. Eu nu știu de unde atâta răutate și atâta manipulare și dus pe fenta altora de la nivel național, care chiar nu vor ca echipa din Târgoviște să rămână în prima ligă.

Acum, vom vedea ce se va întâmpla. (…) Chindia este la mâna sa, nu depinde de nimeni. Am învins Voluntari, jucăm barajul cu o echipă din liga a II-a. Nu văd unde e fatalitatea cu „primul și ultimul meci”, chiar nu văd. Așa fac și în viață oamenii ăștia? Cum au dat de un mic obstacol încep să plângă? Viața e o luptă, cu urcușuri, coborâșuri, dar e o luptă. De unii mi-e milă, sincer. 

„Ce facem cu stadionul în liga a II-a”? Păi, uite, la Târgu-Jiu cred că sunt în liga a IV-a și au ditamai stadionul. În primul rând, nu retrogradăm și nu trebuie să plecăm de la chestiunea asta. Nu, nu vom retrograda, vom lupta. Nu e ușor, nu spune nimeni că e ușor, dar suntem la mâna noastră, nu depindem de alte meciuri. Am bătut cu 1-0, jucăm barajul.

S-au făcut eforturi foarte mari. Asta cu „nu se vrea să rămână echipa în prima ligă” e o intoxicare ieftină din partea unora care își dau cu părerea nefundamentat, fără argumente. Primăria Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița au susținut această echipă. Și nu, nu jucăm după 4 ani la Târgoviște, în prima ligă, ci după 24 de ani! 20 de ani, echipa a fost în liga a II-a și a III-a; nu înjura nimeni, pe nimeni nu interesa de stadion. Ăsta e adevărul. N-a fost ușor să joci la Ploiești, la Buzău, la Giurgiu, dar astea au fost condițiile. Acum jucăm la Târgoviște. (…) Au fost stadioane care s-au construit mai repede, altele mai greu. La Arad a durat 6 ani, Rapid a jucat acasă după 3 ani și-un pic. Așa s-a întâmplat. (…) Toți cei care au venit, de la Ligă, de la Federație, de la televiziuni au fost surprinși la modul cel mai plăcut față de ceea ce se scrie și ceea ce se întâmplă. Și veți vedea și dumneavoastră.

Chindia joacă mâine seară, de la ora 20.00, împotriva celor de la Voluntari, meciul de menținere pe poziția de baraj. Clubul a anunțat că toate biletele s-au vândut (sub 1% din capacitatea stadionului au fost invitații pentru sponsori, oficialii echipei oaspete, federație).

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.