Cristian Stan, primar: Târgoviște e municipiu-simbol, nu loc de saltimbanci și candidați dresați!

i.c. bratianu (2)

S-a întâmplat astăzi o conferință a PNL Târgoviște în cadrul căreia Ciprian Prisăcaru, candidatul pentru Primăria municipiului, a făcut o serie de declarații provocatoare către primarul Cristian Stan. Prisăcaru a ieșit cu aceste declarații după ce președintele CJ și PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a spus despre el că este o „formă fără fond”.

Zice candidatul PNL: Cristian Stan îmi lasă impresia că stă departe de competiție. De aceea, îl aștept în confruntări pe Cristian Stan, și nu pe Adrian Țuțuianu. La fel, aș vrea să-i spun, că n-o să-l poată tot timpul proteja pe Cristian Stan; va trebui să iasă într-o confruntare, așa cum a și declarat, de altfel, am văzut într-o conferință de presă.


Reacția lui Cristian Stan a venit imediat și ea aduce în atenție cifre oficiale și comparații între perioada cât a fost Prisăcaru interimar și cea în care Primăria a fost preluată de social-democrat. Chiar dacă nu-i pronunță numele liberalului, trimiterea este evidentă:

Idei puține, fixe și scrise de alții. Cred că ar fi fost un slogan perfect pentru unul din candidații care încearcă la disperare să fie băgat în seamă în aceste zile. Îi fac acest favor astăzi, cu precizarea că, atunci când mă voi concentra cu toate forțele pe numele său, își va dori să-l fi lăsat în pace.

Am evitat până acum să-mi dau cu părerea despre calitățile personale ale unora sau altora, crezând că fiecare are atuurile și slăbiciunile sale. Nu știu cât de curajos este domnul cu pricina, pentru că nu ne-a dovedit nicăieri asta. Știu, însă, cât e de (ne)priceput în administrarea municipiului, pentru că am în față cifrele pe doar 2 proiecte esențiale ale municipiului:

PIDU A (micro 6)

  • Fonduri atrase în 2014 (alt mandat): 14 milioane lei și o corecție financiară de 2,4 milioane lei
  • Fonduri atrase în 2015 (mandat Cristian Stan): 34 milioane lei și un progres fizic de 70%

Complexul turistic de natație

  • Fonduri atrase în 2014: 5,6 milioane
  • Fonduri atrase în 2015: 36 milioane lei și un progres fizic de 55%

Nu sunt profesor de matematică sau sport, dar, la o primă vedere, pot face comparații elocvente.

Mă opresc aici. Cred că târgoviștenii așteaptă altceva de la un primar decât zâmbete false în fotografii și incompetență la birou. Târgoviște e un municipiu-simbol, nu loc de saltimbanci și candidați dresați. Oamenii vor rigoare în administrație, nu hăhăială inutilă.

P.S: Revin cu apelul pentru dezbateri publice aplicate. Să mi se spună #OraȘiZiua!

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.