Dâmbovița: Vizita viceguvernatorului Provinciei Autonome Guangxi din China (declarații)

guangxi (2)

S-a întâmplat astăzi, la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, o întâlnire a reprezentanților județului cu delegația Provinciei Autonome Guangxi, condusă de viceguvernatorul Huang Ribo. Dâmbovița a semnat în anul 2016 o înțelegere de cooperare cu Guangxi.

Din partea județului au participat președintele CJD – Alexandru Oprea, vicepreședintele Alin Manole, directorul filialei județene de Cruce Roșie – Gheorghe Popescu, Ioan Marinescu – din partea Prefecturii Dâmbovița.

Alexandru Oprea:

Am reiterat interesul autorităților dâmbovițene de a întări colaborarea, în primul rând economică, cu instituții și societăți similare din Provincia Guangxi. Am reiterat rugămintea noastră către oficialitățile de la Nanning (capitala regiunii Guangxi) pentru demararea procedurilor administrative în vederea înființării unei linii de zbor directe între Nannig sau Guilin și București, ceea ce ar scurta cu aproximativ 4 ore durata de zbor între România și China. Noi considerăm că este o prioritate și l-am asigurat pe domnul viceguvernator că autoritățile din România își doresc ca acest lucru să se întâmple. 

De asemenea, am reamintit acea promisiune care s-a făcut cu ocazia deplasării noastre la Nanning ca, anul viitor, la Expoziția ASEAN, județul Dâmbovița să beneficieze de 2 standuri gratuite pentru producători și pentru agenți economici din județul Dâmbovița și am fost asigurat că acest lucru se va întâmpla.

Huang Ribo:

Dâmbovița are o colaborare cu provincia noastră de mai mulți ani și schimburile noastre la nivel înalt continuă. Așa cum a spus și președintele Oprea, colaborarea continuă în domenii precum turism, producție, produse agricole, platforme de afaceri. Sperăm ca de anul viitor, când Expoziția ASEAN se va ține la Nanning, și județul Dâmbovița va trimite delegații care să participe. Sperăm ca și oamenii de afaceri să ne urmeze curând.

Onoare muncii!

guangxi (1)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.