Europarlamentarul Victor Negrescu a lansat o platformă online pentru accesarea fondurilor gestionate direct de către Uniunea Europeană

granturi europene

Comunicat de presă

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a inițiat și lansat platforma online www.granturieuropene.ro, prin intermediul căreia toți cei interesați – administrații publice, agenți economici, ONG-uri, agenții media sau simpli cetățeni – pot obține informații despre accesarea fondurilor europene gestionate direct de Uniunea Europeană.

În prezent, Uniunea Europeană gestionează direct aproximativ 24% din fondurile europene, ceea ce reprezintă 35 de miliarde de euro anual, sumele fiind distribuite sub formă de granturi și contracte europene.

Europarlamentarul Victor Negrescu a demarat acest proiect având în vedere faptul că numărul de beneficiari români ai granturilor și contractelor europene este redus, iar procedura accesării acestor fonduri direct de la Uniunea Europeană este, în mare parte, necunoscută în România.

Victor Negrescu a vorbit, în calitate de inițiator al acestui proiect, despre principalele aspecte ce țin de granturile și contractele europene.

„Sunt inițiatorul acestui proiect de informare care va fi susținut de o campanie de promovare în teritoriu și de un sprijin permanent din partea mea și a echipei PES activists România pentru toți cei aflați în căutarea de informații suplimentare. www.GranturiEuropene.ro este o platformă de informare pe care se află colectate informații despre oportunitățile de finanțare oferite de Comisia Europeană și instituțiile subordonate. Prin intermediul acestui portal toți cei interesați pot afla o primă informație în limba română și sunt direcționați către apelurile de proiecte detaliate aflate pe site-urile instituțiilor. Site-ul GranturiEuropene.ro și cele 19 cabinete de europarlamentar pe care le am în țară până în prezent sunt la dispoziție pentru mai multe informații” a explicat europarlamentarul Victor Negrescu.

Uniunea Europeană distribuie prin statele membre aproximativ 76% din fondurile europene prin programe și proiecte distribuite la nivelul fiecărui stat prin intermediul unor organisme intermediare gestionate împreună sau direct de statul român. Pe lângă aceste fonduri, UE gestionează direct aproximativ 24% din fondurile europene reprezentând 35 de miliarde de euro anual. Aceste fonduri sunt distribuite pe bază de competiție europeană între aplicanți/beneficiari din toate statele membre pe baza calității proiectelor primite.

„Există linii/axe/granturi de finanțare în aproximativ 60 de domenii, regrupate în 800 de surse de finanțare diferite. Pentru a înțelege cât de importante sunt aceste fonduri trebuie să vedem doar că România are alocată anual, pentru perioada 2014-2020, o sumă de aproximativ 7,16 miliarde de euro, o suma mică în comparație cu potențialul granturilor și contractelor europene ce se ridică la nu mai puțin de 35 de miliarde de euro anual.

Potențialii beneficiari cuprind administrații publice locale, administrații centrale, companii private, IMM-uri, start-up-uri, cercetători, universități, persoane fizice.

Există proiecte care permit, spre exemplu, unui tânăr să beneficieze de o bursă pentru a învăța să devină antreprenor într-un stat european într-un anumit domeniu, dar și proiecte care pot genera, spre exemplu, inovări în domeniul transportului public”, a completat eurodeputatul social-democrat Victor Negrescu.

Pentru mai multe detalii puteți consulta platforma online de informații www.granturieuropene.ro.

…………………………………………..

Victor Negrescu este un apropiat al județului Dâmbovița. Aici are una din cele mai puternice echipe PES Activists din țară, aici a mers în campania electorală pentru Parlamentul European, aici a votat în turul II al alegerilor prezidențiale și tot aici, la Târgoviște, a ales să-și deschidă un cabinet de europarlamentar. Este, de altfel, singurul deputat european din acest mandat care are cabinet în județul Dâmbovița.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.