Guran (PNL), dezvăluiri despre relația dezastruoasă cu USR: Am avut discuții cu strigături / cu greu m-am abținut la moțiunea împotriva lui Năsui / nu voi uita ce-au făcut!

Liderul senatorilor PNL și președinte al PNL Dâmbovița, Virgil Guran, a vorbit, astăzi, deschis, despre relația dificilă din cadrul Coaliției guvernamentale. Guran și PNL sunt printre „victimele” politice ale miniștrilor USR, Cătălin Drulă (Transporturi) și Claudiu Năsui (Economie). Primul a anulat contractul pentru execuția pe 4 benzi a DN 71 Bâldana – Târgoviște, iar cel de-al doilea a refuzat să-și dea semnătura pentru preluarea activelor funcționale ale COS Târgoviște, îngropând, practic, Combinatul.

Și DN 71 și COS Târgoviște au fost subiecte deasupra cărora PNL își construise capital electoral înainte de alegerile parlamentare; iar liberalii privesc siderați cum eșecul acestor proiecte (din cauza miniștrilor USR) se varsă tot în grădina lor.

Cel mai șifonat a ieșit din treaba asta tocmai Guran, președinte PNL Dâmbovița. Recunoaște acum că a făcut tot ce-a depins de el să-i convingă pe Drulă și Năsui, dar „nu avem dialog”:

USR este pentru prima dată la guvernare și n-are foarte multă experiență politică și nici diplomație uneori în ceea ceea ce discutăm sau negociem.

Am fost extrem de dezamăgit de ce s-a întâmplat. Eu am o experiență politică destul de vastă, dar uite că am mai avut de învățat câte ceva. Poți să ai guvernul, să semnezi contractele, să se adjudece, să fie bani, dar nu m-am gândit vreodată că poate să vină un ministru care să taie toate aceste contracte și să mai fie și în coaliție cu noi. Pentru mine a fost o dezamăgire foarte mare; am ieșit foarte puțin în presă ca să spun, dar în interior să știți că am avut discuții mari, cu strigături, cu cei de la USR. Nu au înțeles.

Cu COS Târgoviște este o mare decepție. Vă spun foarte deschis, cu greu m-am abținut la moțiunea împotriva lui Năsui. Am mai avut și postura ingrată să ies și să vorbesc eu în numele grupului PNL.

A fost o mare decepție și pentru mine va trece greu acest lucru. Nu voi uita ce au făcut.

Cât despre viitor, dacă prezentul arată atât de negru: Asta este conjunctura politică și nu prea văd cum s-ar putea realiza o altă majoritate.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.