Ioan Marinescu: Așa cum am pornit, așa îmi voi duce campania până în ultima zi, privindu-i pe oameni în ochi și spunându-le că nu-i mint!

13336006_949508445171997_2043095999442002870_n

Interviu cu Ioan Marinescu, fost prefect al județului, candidat independent pentru un loc de consilier județean în Consiliul Județean Dâmbovița

Domnule Marinescu, ultima săptămână până la alegeri. Tot optimist?

Mai mult decât atunci când mi-am asumat această candidatură. Campania asta a fost pentru mine un fel de redescoperire, o gură de oxigen de care aveam nevoie. Mă refer la faptul că niciodată nu m-am simțit atât de conectat la realitatea oamenilor cu care am vorbit. Am simțit o compatibilitate totală și o deschidere a lor față de mine care, credeți-mă, m-a emoționat.

Să fie doar „independența” recentă de vină?

Eu v-am mai spus dumneavoastră în dialogurile trecute, oamenii au nevoie doar de o mână strânsă și o privire sinceră în ochi ca să-și dea seama cine ești. Sigur, partidele au infrastructură, resursă umană „câtă frunză, câtă iarbă”, posibilități financiare, primari și tot felul de pârghii. Dar există viață și în afara carnetului de membru. Ori asta cred eu că ignoră liderii politici. Ei se raportează la „popor”, din punct de vedere electoral, uitându-se la forța partidului, la numărul membrilor. Sunt importanți, desigur, dar în afara lor e marea masă de populație. Ori aceia sunt, în fapt, toți niște independenți.

Lor vă adresați, în mod aparte?

Nu numai. Le vorbesc tuturor și sunt al tuturor celor care îmi acordă încredere. Mesajul meu nu e un slogan electoral, ci credința sinceră că principiile sunt mai importante decât interesele de moment. Dacă era să fiu un parșiv, poate îmi găseam și eu altfel „interesul” și nu mă vedeați în această campanie în care puțini au crezut. Ori un astfel de mesaj pe care îl transmit, probat cu fapte din viața mea, este compatibil și cu oameni neangrenați politici, dar și cu membri PSD, PNL, ALDE, PMP sau din alte partide.

Ați făcut calcule, câte numere de voturi vă trebuie, scheme, cine intră, cine nu intră, cum se redistribuie?

Nu mă gândesc așa în perspectiva votului, pentru că vreau să mă concentrez pe mesaj și pe întâlnirile cu oamenii. De numere vom avea timp pe 5 iunie, după închiderea urnelor.

Am văzut că și sondajele recunosc candidatura dumneavoastră și, în anumite zone, aveți un scor impresionant.

Am urmărit și eu cifrele publicate în presă cu privire la cercetările comandate de partidele politice. Sigur, sondajul înseamnă o poză de moment și în funcție de el îți calibrezi restul acțiunilor. Dar pentru mine, ca independent, contează mai puțin cifrele astea pentru că nu ele îmi vor „dicta” mersul campaniei. Așa cum am pornit, așa îmi voi duce campania până în ultima zi: cu onestitate, privindu-i pe oameni în ochi și spunându-le că nu-i mint!

Un mesaj pentru dâmbovițeni cu 5 zile înainte de vot!

Așa cum am mai spus, eu fac tot ce depinde de mine pentru a intra în Consiliul Județean, cu un obiectiv principal: reprezentarea oamenilor, indiferent de crezul lor politic, în rezolvarea problemelor cotidiene, a oamenilor pe care „mai marii” i-au uitat. Mesajul meu este acesta: vă invit pe toți cei care aveți încredere în mine să ne întâlnim duminică, 5 iunie, pe buletinul de vot nr. 3, la pagina 7, careul 11. Independența se câștigă greu, dar se apără și mai greu! Vă mulțumesc.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.