Ioan Marinescu: Faptul că sunt candidat oficial e, deja, o victorie pe care mulți nu o anticipau! (interviu)

Interviu cu Ioan Marinescu, fost prefect al județului Dâmbovița, candidat independent pentru un loc de consilier județean în Consiliul Județean Dâmbovița

13178921_936245476498294_417752134907712690_n

Tocmai a început campania oficială. Cum vedeți aceste 30 de zile de foc?

N-am nicio îndoială că va fi agitație foarte mare și presiune maximă. Sunt mulți competitori, sunt multe pasiuni și interese la mijloc, iar astea sunt ingredientele perfecte ale unei bătălii totale. În ce mă privește, eu vreau doar să-mi duc proiectul de candidatură la bun sfârșit și să nu fiu obstrucționat în vreun fel. Atât. Nu mă interesează luptele și agresivitățile altora, nu mă bag în problemele lor. Eu sunt eu și vreau să despart demersul meu de nebunia din jur. Oricum, faptul că sunt candidat oficial este, deja, o victorie pe care nu mulți o anticipau.

V-ați resemnat cu faptul că nu ați putut să candidați pe lista Partidului Social Democrat?

Nu e vorba de resemnare. Asta a fost decizia, am primit-o și merg mai departe. Rămâne, totuși, reproșul moral pe care îl fac, în sensul că nimeni nu mi-a putut aduce o vină din trecut, alta decât că am ocupat niște funcții. Dar am făcut vreun rău din acele funcții sau am făcut bine? Analiza se face la grămadă, otova, sau ne uităm la fiecare caz în parte? În fine…

E destul de greu pentru un independent să adune câteva mii de voturi și să ajungă în Consiliu. De ce sunteți atât de optimist?

Sunt optimist pentru că ăsta e felul meu de a fi. Nu am fugit niciodată de muncă, nu am întors niciodată spatele nimănui și am pus mereu interesul altora înainte de al meu. Mulți prieteni buni chiar mă ceartă și-mi spun că sunt un „fraier”. Eu cred doar că sunt OM și așa vreau să rămân.

Da, e greu să stângi mii de voturi, dar am mare încredere că o să reușesc. Îmi cunosc județul, am fost non-stop implicat, într-o formă sau alta, în formele de decizie cu privire la acest județ și oamenii mă cunosc. Pe asta mă bazez.

Dar știți că una e să strângi semnături, să-ți spună oamenii că ești simpatic și alta e să pună votul pe tine.

Știu, știu. Dar, spre deosebire de partide și de armatele de-acolo, relația mea cu oamenii e mult mai personală, mai directă.

Ce faceți dacă ajungeți consilier independent? Aveți vreun proiect pentru județ?

Proiectul meu înseamnă să ofer susținere tuturor ideilor care aduc un plus de dezvoltare. Poate să sune populist sau pompos, dar vă asigur că nu e un slogan, ci așa înțeleg eu lucrurile.

Adică ați vota și pentru propuneri de la PSD, și de la PNL sau ALDE?

Cum să nu! Dacă o idee e corectă și de bună credință, are parte de votul meu necondiționat, indiferent din ce gură e rostită. Faza cu „independența” poate fi, cum spuneți, foarte dificilă, dar îți oferă și o relaxare de alegere pe care alții o vor invidia.

Scenariu: sunteți ales consilier județean și propunerile pentru președintele Consiliului Județean sunt Adrian Țuțuianu (PSD) și Dumitru Miculescu (PNL). Cum va vota Ioan Marinescu?

Ioan Marinescu va vota pentru binele oamenilor. Eu cred în ideea de continuitate în administrație, dar pentru asta trebuie ca și Adrian Țuțuianu să schimbe ceva în comportamentul față de anumiți oameni, în abordare. În rest, nu am reproșuri prea mari de făcut și dacă voi putea pune umărul la dezvoltarea județului, va fi ca un angajament îndeplinit. În ceea ce-l privește  pe dl Miculescu, eu nu-i contest anumite calități de manager, dar business-ul de-acolo e cu totul altceva decât administrarea unui județ. El poate are nevoie de un mandat de vicepreședinte ca să înțeleagă gestionarea acestor lucruri. În orice caz, urăsc adversități politice care pun sub semnul întrebării dezvoltarea comunității și îmi propun, de ce nu, să fiu mediatorul celor 2 lideri. E nevoie de calm, viziune și un plan de proiectare pentru următorii 15-20 de ani în care să impunem proiecte mari, foarte mari și să trecem de ambiții și frustrări personale. Repet, cuvântul-cheie pentru dezvoltare este CONTINUITATEA în actul administrativ.

O promisiune?

Cât voi mai participa în activitatea social-administrativă voi rămâne independent! Luați-o ca pe o promisiune de credință!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.