Leonardo Badea (PSD Dâmbovița): Departamentul de debirocratizare, prioritate guvernamentală până la finalul trimestrului. Va avea 2 misiuni majore!

leonardo badea 5

Deputatul PSD Dâmbovița, Leonardo Badea, președintele Comisiei pentru buget din Camera Deputaților, a vorbit astăzi despre programul de guvernare al Executivului condus de Sorin Grindeanu, despre măsurile aplicate până acum și despre prioritățile de până la finalul trimestrului. Una din aceste priorități se referă la înființarea Departamentului de debirocratizare, care, spune social-democratul, va urmări 2 scopuri principale:

Se dorește, ca prioritate, înființarea Departamentului de debirocratizare. El va funcționa la nivelul Secretariatului General al Guvernului și va avea, în primă instanță, 2 obiective majore, putem să le spunem 2 misiuni majore.

Prima misiune: realizarea, până la finalul primului trimestru, a unui nomenclator al taxelor din România, care va cuprinde într-un singur document toate taxele fiscale și parafiscale care există, la acest moment, în România. Acest lucru va permite Guvernului să facă o analiză asupra oportunității și utilității fiecăreia dintre taxe și trebuie să analizăm din nou dacă este posibil să mai eliminăm din aceste taxe, după eliminarea celor 102, care, deja, s-a realizat. 

A doua misiune: implementarea dispozițiilor necesare, astfel încât în anul care urmează să fim în situația ca toate taxele existente în România să se poată achita online, printr-un sistem de plată care să nu mai facă necesară prezența la ghișeu.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.