Liste comune PSD – PNL în 2024? „Nu excludem”, zice Dîncu. Reacțiile șefilor PSD și PNL Dâmbovița

Președintele Consiliului Național al PSD, fostul ministru al Apărării, Vasile Dîncu, a făcut mai multe declarații interesante zilele trecute, într-un interviu la Prima TV. Între acestea, și abordarea ca posibilă a unei candidaturi comune PSD – PNL, în 2024:

Nu excludem nimic, noi mergem cu bună credinţă în această alianţă cu liberalii. Nu este exclus, sunt mai multe scenarii pe care le gândim, sigur că trebuie să vrea şi PNL, acest lucru trebuie să vrea şi electoratul. În sondaje, ca să vă spun sincer, oamenii preferă candidaturi comune mai degrabă, dar nu cu majoritate excepţională.

Pe marginea acestor declarații, au comentat și președinții PSD și PNL Dâmbovița, Corneliu Ștefan și Virgil Guran. Primul, evaziv, al doilea direct.

Corneliu Ștefan:

Nu știu, eu n-am auzit, până astăzi. În primul rând, eu zic să avem puțină răbdare, să vedem ce se decide. Anul 2023 va fi un an în care, după cum bine știți, prin rotativă, Primul Ministru va reveni Partidului Social Democrat. Vor fi anumite schimbări și în Guvern și în anumite ministere și vom vedea cum va decurge această schimbare. Eu cred că cel mai important pentru noi, pentru județul Dâmbovița, e să avem o stabilitate guvernamentală, pentru a asigura continuitatea acestor proiecte importante pentru județ. Și cred că dâmbovițenii au văzut foarte clar când am avut sprijin guvernamental și am putut să promovăm proiecte importante.

Vom vedea, anul viitor, dacă se deschide acest subiect (al listelor comune) sau nu. Pe mine mă interesează ce face Partidul Social Democrat la nivel național, ce fac colegii miniștri.

Virgil Guran:

Eu cred că un USL 2 nu-și mai are rostul în politica românească, pentru că nu a fost benefică acea alianță decât într-o oarecare măsură, că a fost trimis Băsescu un pic la plimbare. Dar, în rest, nu cred că ne-a avantajat nici pe noi, nici PSD. Suntem două partide cu doctrine diferite, necesare în orice democrație; cred eu că fiecare trebuie să candideze separat. Dacă se va ajunge, cu toate că nu s-a discutat, eu, la Dâmbovița, nu voi fi de acord să facem liste comune.

Această alianță (actuala guvernare) a fost făcută pentru că nu există altă soluție pentru România. Părerea mea, la ce văd pe scena politică, nu va exista nici în 2024 alternativă. Cu cine să guvernezi? Noi cu cine sau ei cu cine? Eu cred că suntem oameni cu cap, de bine, de rău, ne mai certăm, ne mai pupăm, dar suntem partide așezate, oameni cu scaun la cap, cu care se poate discuta. Nu ne vom înțelege niciodată în adevăratul sens al cuvântului, în teritoriu, e absolut normal, pentru că noi concurăm, e Steaua – Dinamo ca pe timpuri, dar, la Națională, jucau împreună.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.