Virgil Guran (PNL): Suntem condamnați să guvernăm cu PSD și după 2024 / cum vor candida la parlamentare (declarații)

Președintele PNL Dâmbovița, senatorul Virgil Guran, a încercat să explice deciziile politice recente, respectiv comasarea alegerilor și participarea pe liste comune PSD – PNL la europarlamentare. Liberalul recunoaște că va fi o campanie ciudată, cu o bătălie dură între cele două partide pentru primării și consilii județene, dublată apoi de un mesaj comun pentru Parlamentul European:

Campania pentru europarlamentare va fi coordonată de la nivel național, campania pentru locale de la nivel județean. Va fi luptă grea între noi și PSD pentru locale. La europarlamentare, n-o să mă vedeți pe mine ieșind pe stradă cu PSD. Sper ca lumea să înțeleagă că trebuie să meargă cât mai mulți europarlamentari din partea celor două partide. (…) Va fi dificil de explicat oamenilor cum trebuie să voteze într-o parte și-n cealaltă.

Altfel, Guran spune că a votat pentru comasare și liste comune și în perspectiva menținerii la guvernare a actualei coaliții după 2024. E sacrificiul liberalilor de a rămâne la putere împreună cu PSD atâția ani:

Știți foarte bine că eu n-am votat alianța cu PSD și nici nu agreez aceste lucruri, dar am stat și am raționat și mi-am dat seama că, oricum, trebuie să facem alianță după 2024. Bănuiesc că orice om care are un echilibru nu-și închipuie că România va putea fi condusă de AUR și USR sau nu știu ce formațiune va mai fi. (…) Ăsta-i blestemul poporului nostru, dacă nu s-a concretizat o Dreaptă puternică… Asta este, va trebui să mergem mai departe cu cei de la PSD.

Este greu de ajuns la o concluzie că s-ar putea face ceva cu USR sau AUR și de-asta folosesc termenul ăsta de mult, că suntem „condamnați” să guvernăm cu PSD. (…) Este obligatoriu pentru noi, este o responsabilitate, pentru echilibru, să rămânem acolo. Unii or să spună: „Dar ce bine-ar fi fără voi”. Eu sunt un tip pragmatic, trecut prin multe. N-o să fie bine fără noi la guvernare. Aș vrea puțin AUR să ne conducă vreo câteva luni și să vedeți cum ar veni lumea și-ar spune: „Bă, veniți, dracu’, înapoi, cum ați fi voi, că e dezastru”.

Liderul PNL nu este de acord cu ideea listelor comune și pentru alegerile parlamentare, din același raționament, nu cumva actuala coaliție de sacrificiu să-și pericliteze șansele de a face majoritate:

Cred că vom avea atâta minte să nu facem liste comune și la parlamentare. (…) Nu vom scoate peste 50% împreună. Trebuie să ne ducă mintea pe cei care suntem pe-acolo, pe la București, să mergem separat, frumos și după aceea, într-adevăr, faci alianță cu cine crezi că poți să ții, cât de cât, țara în echilibru. Că, dacă nu, se va putea întâmpla următorul lucru: împreună să scoatem sub 50% și să ne trezim cu o alianță SOS – AUR – USR.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. garantat: vă internați in corpore la Voila și scăpați de condamnare
    cine știe, cunoaște – n’așa? 🙁

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.