Mesajul Președintelui Consiliului Județean Dâmbovița de Ziua Națională a României!


tutuianu drapel

Dragi dâmbovițeni,

Marea Unire din 1918 a fost şi rămâne o pagină de referinţă  în istoria României. La Alba-Iulia, acum 97 de ani, se năștea în spirit și se puneau bazele identității poporului român. Să nu uităm că prin voinţa, hotărârea și jertfa patrioţilor români, virtuți datorită cărora noi ne bucurăm astăzi de existenţa unui stat independent și democratic suntem datori cu câteva momente de recunoştinţă în onoarea acelora care au făcut posibilă, de-a lungul veacurilor, istoria unirii.

Pentru că avem rădăcini, tradiții și valori bine definite, vă îndemn să credem în destinul nostru şi să făurim viitorul acestei ţări cu puterea ideilor şi faptelor fiecăruia dintre noi, izvorâte din credinţă. Suntem datori să arătăm că România este patria unui popor mândru de istoria sa, un neam ale cărui demnitate, echilibru şi respect faţă de valorile umane fundamentale au fost câştigate prin sacrificii însemnate.

Cu smerenie trebuie să ne înclinăm și în faţa lui Mihai Viteazul – întregitorul României de la 1600, în faţa lui Alexandru Ioan Cuza – cel care a reuşit Unirea Principatelor la 1859, în faţa neînfricaților ostași care au câştigat independenţa, la 1877, pentru noi toți sau a celor peste 250.000 de soldaţi români morţi în Primul Război Mondial, în faţa celor care au luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial sau în faţa celor care, în 1989, au oferit suprema jertfă a Revoluţiei. Le suntem pe deplin îndatoraţi astăzi, pentru că au înţeles, şi-au asumat şi au creat acestei naţii un destin de care să fim mândri. Le suntem îndatoraţi pentru că, datorită lor există România de astăzi!

Dragi dâmbovițeni,

Îmi doresc ca fiecare dintre dumneavoastră să simtă că 1 Decembrie este și ziua lui, să simtă bucuria de a fi român! Sunt mândru că inima mea simte româneşte şi să vă transmit, din din tot sufeltul meu, cu multă emoţie:

LA MULŢI ANI, ROMÂNI!

LA MULŢI ANI, DÂMBOVIŢENI!

conf. univ. dr. ADRIAN ȚUȚUIANU

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.