PMP Dâmbovița condamnă măsurile abuzive ale Guvernului / comunicat

Comunicat de presă

Partidul Mișcarea Populară Dâmbovița condamnă vehement măsura închiderii piețelor, târgurilor și oboarelor. Nu există nicio justificare pentru luarea acestei măsuri aberante care va avea drept consecință doar distrugerea economiei românești și nicidecum stoparea răspândirii virului SARS-COV2.

Îi informăm pe membrii Guvernului că piețele modernizate – multe dintre acestea beneficiind de investiții din fonduri europene – au aceleași condiții de funcționare ca supermarketurile și hypermarketurile sau mallurile pe care aceleași guvern le lasă deschise. Dacă s-ar fi deplasat în aceste spații comerciale sau dacă ar fi apelat măcar la câțiva consilieri capabili să înțeleagă realitatea, membrii actualului guvern ar fi aflat că în cele mai multe piețe din această țară se aplică, încă de la începutul pandemiei, exact aceleași măsuri ca în marile lanțuri de magazine: se face termoscanarea la intrare, se păstrează distanța, se face supravegherea permanentă a clienților și a vânzătorilor, în multe locuri chiar și cu ajutorul camerelor video, se dezinfectează, se păstrează un număr maxim de persoane în interiorul halelor, etc.

Iulian Vladu, candidat PMP Dâmbovița pentru un mandat de deputat: Micii producători sunt oameni care muncesc și care își comercializează în mod cinstit marfa. Ei sunt acum decimați de măsurile fără cap luate de actualul guvern. Iar acest lucru se întâmplă după un an în care culturile agricole au fost calamitate. Unde sunt măsurile protecționiste care să însoțească deciziile de închidere a piețelor, târgurilor și oboarelor? Cine a stabilit că supermarket-urile sunt spații mai sigure decât cele în care producătorii români își vând marfa? Județul Dâmbovița va fi printre cele mai afectate, având în vedere faptul că cele două mari motoare de producție agricolă locală, respectiv zona legumicolă Lungulețu și zona pomicolă Valea Dâmboviței, vor fi grav afectate de aceste măsuri. Cer guvernanților să revină urgent asupra măsurilor dispuse”.

Alexandru Oprea, candidat PMP Dâmbovița pentru un mandat de senator: „Prin aceste măsuri deloc inteligente și vădit luate împotriva producătorilor și a comercianților români, Guvernul arată că nu cunoaște și nu înțelege realitatea din această țară. Nimic nu justifică închiderea piețelor, târgurilor și oboarelor, mai ales pentru că numărul persoanelor care frecventează aceste locuri nu este mai mare decât cel al clienților unui supermarket sau hypermarket – dar aceste lucruri se pot afla doar mergând pe teren, acolo unde membrii Guvernului și consilierii lor nu au ajuns niciodatăAceastă măsură aberantă poate fi explicată doar prin necunoaștere sau rea intenție, care pe mulți i-au determinat deja să creadă că există interese netransparente, pentru a deconta factura crizei economice în altă parte”.

PMP Dâmbovița îi invită pe membrii Guvernului și pe consilierii acestora la o cercetare de teren, pentru a putea înțelege cum se desfășoară activitatea în piețele, târgurile și oboarele din țară, înainte de a decide închiderea acestora.

Departamentul de Comunicare al PMP Dâmbovița

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.