Poliția Locală Târgoviște începe verificarea platformelor de depozitare a gunoiului din municipiu!

gunoi targoviste supercom

Imaginea e suprinsă astăzi, 11 ianuarie, pe str. dr. Oprescu Dumitru

Comunicat de presă

Poliția Locală Târgoviște vă informează că, începând cu data de 11.01.2016, Biroul Control prin Compartimentul Mediu demarează o acțiune de verificare în municipiul Târgovişte, acolo unde se depozitează resturi de materiale de construcţii şi deşeuri menajere, dar și la europlatformele de depozitare a gunoiului care se găsesc sub directa administrare a S.C. Supercom S.A.

Acțiunea de control se realizează conform Regulamentului de aplicare a O.G. 21/2002 privind normele de gospodărire comunală, republicat în baza H.C.L. nr. 477/12.12.2008, Capitolul I, Secțiunea a 2-a, Art. 2, alin. 5, respectiv Secțiunea a 3-a, Art. 3, alin. 9, prin care instituțiile publice, agenții economici și celelalte persoane juridice sunt obligate: “să depoziteze corespunzător reziduurile menajere, industriale, agricole, precum şi materialele refolosibile”, iar cetățenii sunt obligați la: “depozitarea reziduurilor menajere şi a gunoaielor numai în locurile special amenajate de autorităţile administraţiei publice locale”.

Potrivit Regulamentului de aplicare a O.G. 21/2002 privind normele de gospodărire comunală, republicat în baza H.C.L. nr. 477/12.12.2008, Capitolul II, Art. 5, lit a), constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei: „aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum şi în alte locuri publice a reziduurilor menajere şi vegetale, a molozului şi a altor reziduuri, a bunurilor materiale de orice fel, ca: utilaje, ambalaje, tonete, chioşcuri, mese, construcţii metalice, materiale de construcţii de orice fel, caroserii de autovehicule, autovehicule de orice fel: degradate, avariate, dezmembrate parţial sau total, cu sau fără numere de înmatriculare. Depozitarea materialelor de construcţii şi montajul  schelelor pe trotuare, carosabil, zone verzi, în vederea executării lucrărilor de construcţii sau reparaţii se va putea realiza  numai după aprobarea solicitării scrise, a plăţii taxelor legale şi emiterea autorizaţiei de către birourile de specialitate ale Primăriei Municipiului Târgovişte. (…)”.

În situația în care vor fi găsite nereguli în teren, polițiștii locali vor proceda la sancționarea celor care nu respectă prevederile legale mai sus menționate.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.