Posibila amplasare a unei stații de procesare a deșeurilor în Târgoviște dinamitează relația PSD – PRO ROMÂNIA (declarații)

Totul a pornit de la replicile pe care președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan și consilierul județean Florina Mureșan (PRO ROMÂNIA) și le-au adresat în plenul ședinței CJD, pe subiectul intenției de amplasare a unei stații de tratare mecano-biologică a deșeurilor în municipiul Târgoviște, pe strada Laminorului (zona unde s-a deschis recent Leroy Merlin).

Iritat de faptul că Mureșan vorbea de o „groapă de gunoi” în oraș, Ștefan i-a acuzat pe cei din PRO ROMÂNIA că dezinformează:

Îmi pare rău că dvs, în calitate de ales în cel mai înalt for al județului Dâmbovița, puteți să dezinformați sau să nu știți despre ce proiecte vorbiți sau ridicați mâna în Consiliul Județean.

În primul rând, acolo nu facem groapă de gunoi. În al doilea rând, una este stația de tratare mecano-biologică, iar dumneavoastră și colegii dumneavoastră dezinformați populația din Dâmbovița. Vă rog să ieșiți în piața publică și să spuneți că vreți ca prețul taxei de habitat să ajungă 60-70 lei.

În al treilea rând, pentru cei care și-au bătut joc de acest proiect de 7-8 ani de zile, că vorbim din 2014 de el, ar trebui să le fie rușine să vorbească astăzi de acest proiect pe care noi ne chinuim să-l scoatem la capăt.

În concluzie, pe Laminorului nu facem nicio groapă de gunoi și asta o spun către toți dâmbovițenii și către toți cei care se agită și cei care îi agită pe cei de pe centură. Acest proiect, indiferent că vreți dumneavoastră, pe Laminorului sau în altă parte, oricum o să-l facem.


La nici 24 de ore distanță, a venit și reacția din partea PRO ROMÂNIA, prin vocea liderului județean, Adrian Țuțuianu:

Îi spun dlui Corneliu Ștefan că este o minciună (că PRO ROMÂNIA ar vrea creșterea taxei de habitat – n.r.) și îl rog, în virtutea bunelor relații pe care le-am avut, să înceteze cu tipul acesta de abordare. Este o minciună ceea ce face dânsul, astăzi, și va avea un răspuns politic pe măsură din partea PRO ROMÂNIA. Știm foarte bine ce se dorește să se construiască pe terenul din strada Laminorului, în zona unde este Leroy Merlin. A aduce în municipiul Târgoviște, la 300 de m de spațiile de locuit și la 20-30 de m de spațiile de dezvoltare industrială o instalație de selectare a gunoaielor, înseamnă a antama dezvoltarea acestui municipiul pentru foarte mulți ani de zile. Gândiți-vă că tot gunoiul din Dâmbovița ar trebui adus în Târgoviște, la această stație, introdus pe fluxul tehnologic pentru a colecta selectiv ceea ce se poate colecta și, apoi, reîncărcat și dus la groapa de gunoi. Eu nu cred că locuitorii din municipiul Târgoviște au înțeles dimensiunea socială și disconortul care poate fi creat prin această investiție.

A trimite acest subiect către PRO ROMÂNIA, doar pentru că avem altă opinie, mi se pare neserios, mi se pare neproductiv; cred că dl Corneliu Ștefan ar trebui să-și propună să se bată cu PNL, dacă vrea să facă politică de centru-stânga. Dacă are o preocupare legată de PRO ROMÂNIA, nicio problemă, răspundem acestei provocări, dar vom fi cei mai duri critici pe care poate să-i aibă în următorii 3 ani și jumătate.

M-am abținut, în general, să am poziții foarte dure, pentru că îmi doresc să contribui la ceea ce ar trebui să fie în 2024, o alianță de centru-stânga; dar nici nu accept asemenea chestiuni care nu au nicio legătură cu realitatea. Va avea dl Corneliu Ștefan pe acest subiect un răspuns politic din partea PRO ROMÂNIA. O să-i întrebăm pe locuitorii municipiului Târgoviște dacă vor să aibă în proximitatea zonei de locuit câteva zeci de hectare de teren ocupate cu gunoaie în fiecare zi, dacă vor să vadă prin Târgoviște, în fiecare zi, sute de tone de gunoaie cărate și depozitate în această zonă.

Eu cred că soluția optimă este cea pe care am mai sugerat-o: să caute un teren în afară – Șotânga, de exemplu, în fosta zonă minieră, este una dintre propuneri, unde să se realizeze și o groapă nouă de gunoi și, în același timp, să se monteze și această instalație, evitând costurile suplimentare de transport.

Am discutat cu dl Corneliu Ștefan și i-am spus că e cea mai mare greșeală a mandatului său. I-am spus că nu cred că-și dorește să rămână în memoria târgoviștenilor ca cel care a adus gunoaiele în oraș. (…) Mi-a spus că există o astfel de instalație la Deva. Am fost curios și eu să verific ce se întâmplă la Deva și să știți că sunt probleme majore legate de protecția mediului și a stării de sănătate a populației. Intrați doar pe site și veți vedea că sunt zeci de amenzi aplicate de Garda de Mediu pentru că se poluează aerul în zona locuită a orașului.

Iar legat de prețul la gunoi, că vrem noi să-l facem de 70 de lei… Eu sunt cel care a negociat 1 an de zile cu Supercom până am adus prețul la gunoi unde este astăzi. Dacă vrea dl Corneliu Ștefan, discutăm și despre cine a încheiat contractul cu Supercom. Ne putem aduce aminte foarte multe lucruri, dar eu cred că, în interesul construcției unei alianțe de centru-stânga, dl Corneliu Ștefan trebuie să respecte PRO ROMÂNIA și oamenii din PRO ROMÂNIA.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. De ce don’ ce oi fi tu..in sotanga? Acolo nu sunt case? Copii? Sau zone de locuit? De ce nu ti o faci tu in curte ..ca sa fie treaba treaba! Si ptr a evita sa imi aud vorbe..cunosc zona cu pricina si te informez ca sunt case la.mai putin de 1000 de m , acolo in fosta zona minieră !!!! Un parc, ceca ecologic, constructiv nu făceați .

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.