Președintele CJ Dâmbovița cere demisia inspectorilor care au avizat subiectul de olimpiadă în care se cerea formularea unui denunț!

complexul turistic de natatie - camelia potec (7)

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița și secretar executiv al PSD Dâmbovița, Alexandru Oprea, critică dur ceea ce s-a întâmplat zilele trecute în Prahova, acolo unde, la olimpiada de limbă română (faza județeană), elevilor de la clasa a 12-a li s-a cerut să conceapă un denunț după un fragment din romanul Moromeţii.

Subiectul făcut de Ministerul Educaţiei suna astfel:„Imaginează-ți că te numești Luca Străjescu și ești personajul care colectează cotele țăranilor pentru stat din fragmentul extras din romanul Moromeții de Marin Preda. Redactează un referat (raport scris) adresat conducerii de partid, prin care să denunți calitatea de element dușmănos a lui Ilie Moromete, pe care ai constatat-o când ai fost să colectezi de la el cota”.

Alexandru Oprea:

Dacă în România anului 2017 am ajuns să fie subiect de olimpiadă modul în care formulăm denunțuri, nu cred că mai avem o șansă ca nație. Eu, de la această tribună, dați-mi voie să cer și demisia inspectorilor generali care au avizat aceste lucruri și a inspectorilor de specialitate care au avizat acele subiecte întâmplate la nivelul acelor inspectorate.

Pe de altă parte, acest lucru relevă și altceva. Relevă că nu se poate transpune în practică un program de guvernare cu oameni sau cu instituții conduse de persoane care nu sunt de acord cu acel program de guvernare. Și trebuie să ne lămurim ce avem de făcut în această țară. Mi se pare normal să avem cât mai repede acel cod administrativ și să stabilim că funcționarii care conduc acele instituții sau managerii acelor instituții vin și pleacă odată cu guvernul învestit prin votul democratic. Astfel, nu am mai asista la asemenea derapaje; eu le consider derapaje, dacă nu mult mai profund.

De ce vă spun că mă îngrijorează această stare? Primesc la Consiliul Județean sesizări și credeți-mă că nu se mai cheamă plângeri sau sesizări, ci unii le-au zis „denunț”. Deci, se pervertește esența unor instituții sau unor activități în statul nostru. Poate nu ne dăm seama de gravitatea acestor lucruri. Dacă, la copii de 15 ani, principala ta preocupare este să vezi cum ar trata respectivii un denunț…

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.