Prima vizită de lucru extinsă pe șantierul noului stadion DÂMBOVIȚA ARENA / declarații, foto, toate detaliile

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a mers, astăzi, într-o primă vizită de lucru extinsă pe șantierul noul stadion DÂMBOVIȚA ARENA. A fost însoțit de primarul municipiului Târgoviște – Cristian Stan, prefectul Claudia Gilia, deputații Radu Popa, Ionuț Vulpescu și Marian Țachianu și reprezentanții constructorului.

Autoritățile și antreprenorul promit că va noul stadion va fi o „bijuterie”, un adevărat complex sportiv județean și regional, care va îndeplini condițiile necesare pentru a găzdui partide din prima ligă a fotbalului românesc, din competițiile europene, meciurile naționalei de fotbal, dar și concerte și festivaluri.

Corneliu Ștefan:

După cum vedeți, au început lucrările la cel mai mare complex sportiv din istoria județului Dâmbovița, și ca valoare, dar și ca lucrări, un complex sportiv nu doar pentru județul Dâmbovița, ci național. (…) Va fi un stadion cu 12.402 locuri, cu pistă de atletism, încă un stadion pentru antrenamente, tot cu pistă și acela. Vom crea peste 500 de locuri de parcare și, nu în ultimul rând, vom crea un parc pentru cei care vor veni în zona complexului sportiv.

Cristian Stan:

Municipiul Târgoviște și județul Dâmbovița continuă să se dezvolte. Este o investiție importantă pentru sportul târgoviștean, pentru sportul dâmbovițean, pentru sportul românesc, până la urmă, pentru că va fi un complex sportiv foarte frumos, foarte util. Dacă este să ne raportăm la ultimele investiții din municipiu, din județ, veți observa că, având, la acest moment, un stadion deja construit, acest complex sportiv care este în construcție, sala polivalentă care urmează să facă obiectul unui proiect de reabilitare și modernizare, Complexul Turistic de Natație – practic, puține orașe, chiar mai mari decât municipiul Târgoviște, se pot lăuda cu o asemenea infrastructură sportivă.


Noul stadion va avea:

  • 𝟏𝟐.𝟎𝟏𝟐 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐫𝐢;
  • 𝐩𝐢𝐬𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐚𝐭𝐥𝐞𝐭𝐢𝐬𝐦;
  • 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 5𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐜𝐚𝐫𝐞;
  • 𝐬𝐩𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚𝐥𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐬̦𝐢 𝐜𝐨𝐦𝐞𝐫𝐭̦;
  • 𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐚𝐫𝐞 𝐣𝐮𝐜𝐚̆𝐭𝐨𝐫𝐢, 𝐚𝐭𝐥𝐞𝐭̦𝐢 𝐬̦𝐢 𝐚𝐫𝐛𝐢𝐭𝐫𝐢;
  • 𝐬𝐚̆𝐥𝐢 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐭𝐫𝐞𝐧𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭;
  • 𝐬𝐚̆𝐥𝐢 𝐝𝐞 𝐢̂𝐧𝐜𝐚̆𝐥𝐳𝐢𝐫𝐞;
  • 𝐬𝐚𝐥𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐜𝐮𝐩𝐞𝐫𝐚𝐫𝐞;
  • 𝐬𝐩𝐚𝐭̦𝐢𝐮 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐨𝐥 𝐚𝐧𝐭𝐢𝐝𝐨𝐩𝐢𝐧𝐠.

Investiția are o valoare totală de 271 milioane lei, din care CJ Dâmbovița contribuie cu 25 milioane lei.

Constructor este o asociere, având drept lider ACI Cluj. Antreprenorul are experiență dovedită în construcția de stadioane, având în portofoliu Stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova, „Cluj Arena” sau Stadionul „Arcul de Triumf” din București.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.