PSD Dâmbovița reacționează la „apelul” PNL către primarii social-democrați: Cei din PNL să-și concentreze forțele, atâtea câte sunt, pe propriul partid!

cristian-stan-presedinte-psd-targoviste-interviu

Apelul nostru la primarii PSD, că ei sunt cei mai mulți și sunt convins că ei sunt cei mai „implicați” în aceste alegeri, ar fi să înțeleagă că nu este lupta lor și că ceea ce li se cere câteodată îi poate plasa în poziții, să nu spunem nefirești, dar care, ulterior, le pot crea mari deservicii.

Declarația de mai sus îi aparține lui Gabriel Cioacă, purtător de cuvânt al PNL Dâmbovița. Un apel sincer la campanie electorală corectă sau o amenințare la adresa primarilor PSD, care au devenit, în ultima perioadă, vedete ale micului ecran în regiile de teatru și film ale procurorilor. Pe marginea declarației, s-au sesizat social-democrații care au interpretat vorbele în cheia unor încercări de intimidare, procedeu preluat de PNL de la cel mai recent aliat, Traian Băsescu.

Zice așa o declarație semnată de Cristian Stan, președinte PSD Târgoviște și purtător de cuvânt al PSD Dâmbovița:

Am constatat zilele acestea că Partidul Național Liberal duce lipsă de preocupări reale la nivelul județului Dâmbovița și încearcă să-și umple timpul cu declarații nepotrivite. Nu e prima dată când colegii liberali recurg la acest tertip, în eforturile de a compensa lipsa unei activități politice consistente la „firul ierbii”.

Practic, sub aparența unui „apel”, PNL transmite un avertisment fățiș (ca să nu spunem o amenințare) primarilor Partidului Social Democrat, sugerându-le (la fel de evident) să nu se implice cu toată forța în competiția electorală pentru alegerile europarlamentare, pentru că, printre altele, nu ar fi „lupta lor”.

Demersul PNL nu surprinde, având în vedere practicile organizației județene din ultima perioadă. Dar el nu poate fi acceptat, întrucât reprezintă un atac murdar, întemeiat pe nimic, la Partidul Social Democrat. Vedem zilnic acest gen de amenințări, mai mult sau mai puțin subtile, venind din partea lui Traian Băsescu și materializându-se, ulterior, într-un spectacol propagandistic de justiție televizată. Probabil că e și scopul intimidărilor la adresa oamenilor din Partidul Social Democrat, a primarilor cu precădere. Nu ne-am fi dorit ca strategia de supraviețuire politică a președintelui să fie preluată cu așa entuziasm de PNL, dar, probabil, face și asta parte din scenariul coaliției Crin Antonescu – Traian Băsescu, dimpreună cu distrugerea USL.

Le solicităm celor din PNL să abandoneze un joc politic degradant și să-și concentreze forțele, atâtea câte sunt, pe propriul partid. Primarii Partidului Social Democrat sunt oameni onești, gospodari ai locului, care au demonstrat că se bucură de încrederea comunităților din care fac parte. Și, cel mai important, au înțeles că lupta aceasta e a lor mai mult ca oricând. Pentru că ea poate însemna, mai devreme sau mai târziu, finalul unui regim polițienesc absurd, în care toate regulile sunt încălcate doar pentru interesele câtorva indivizi celebri.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.