PSD Dâmbovița salută deciziile judecătorești care-i permit lui Mircea Diaconu să candideze la europarlamentare

cristian-stan-mircea-diaconu

Curg reacții în lanț după ce, ieri, Curtea de Apel București a meniținut hotărârea Tribunalului București care spune că Mircea Diaconu poate candida pentru Parlamentul European. Începând cu premierul Victor Ponta, mulți și diverși au comentat decizia, majoritatea în termeni pozitivi. De la Dâmbovița, primul care a reacționat a fost senatorul Sorin Roșca Stănescu (AICI).

Astăzi a venit cu declarații purtătorul de cuvânt al PSD Dâmbovița, Cristian Stan. Dincolo de salutul călduros (cum altfel, când ai câștigat în cursa electorală pe cineva care, în principiu, trage din votanții PNL), social-democratul vorbește în termeni aspri de ANI și BEC, două instituții care s-au văzut rușinate prin deciziile judecătorești de care am amintit:

PSD Dâmbovița salută deciziile Tribunalului București și Curții de Apel București în cazul Mircea Diaconu, considerând că, la momentul la care Mircea Diaconu a fost eliminat, practic, de pe listele Partidului Național Liberal s-a făcut o nedreptate. Totodată, Agenția Națională de Integritate și-a depășit atribuțiunile în această materie, nefiind o autoritate în materie electorală. Singura autoritate în materie electorală este Biroul Electoral Central, care, de asemenea, a făcut o eroare gravă, actele emise de BEC fiind supuse controlului judecătoresc la Tribunalul București și Curtea de Apel București, ambele instanțe invalidând decizia BEC de respingere a candidaturii domnului Mircea Diaconu la alegerile europarlamentare.

Din punctul nostru de vedere, aceste decizii pe care instanța judecătorească le-a pronunțat reprezintă o garanție a faptului că, în România, dreptul fundamental de a fi ales este respectat. Dincolo de aceste implicații pur electorale, afirm că, în funcție de motivarea ce va fi dată acestor decizii, ar putea reprezenta un nou punct de plecare în ceea ce înseamnă contestarea cu succes a actelor emise de ANI. (…) Poate fi un început de drum în ceea ce înseamnă jurisprudența națională de contestare a actelor emise de ANI și poate dovedi faptul că ANI, practic, și-a depășit atribuțiunile în această materie electorală.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. Ce poza din profil ati ales. Merge batuta moneda cu asa profil hotarat. Cristian Stan o sa urce pe culmile politicii.

    Onoare muncii!

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.