S-a scos cuiul de la grenadă în PSD Dâmbovița după demisia și acuzațiile președintelui executiv

Posted by

PSD Dâmbovița stă pe un morman de trotil după momentul petrecut ieri, la sediul Organizației: demisia președintelui executiv, deputatul Corneliu Ștefan, la pachet cu o serie de acuzații absolut incredibile despre ceea ce se petrece în interiorul partidului condus de Rovana Plumb.

Câteva comentarii și întrebări punctuale:

1. Dacă nu eram prezent fizic la conferința de presă și nu-l vedeam pe deputatul PSD spunând ceea ce a spus, aș fi crezut, citind doar declarațiile scrise, că sunt ale lui Adrian Țuțuianu. Dar nu câteva, ci cvasitotalitatea acuzațiilor de acolo au fost pronunțate în ultimele 2-3 luni de zile, săptămânal, de senatorul PRO ROMÂNIA în conferințele sale de presă:

  • acapararea PSD Dâmbovița de către persoane din afara partidului (PDL, PNL, UNPR);
  • încredințarea puterii efective coordonatorului de campanie electorală, Andrei Plumb, și celor din jurul său;
  • formarea unei găști care vrea să preia total organizația;
  • însărcinarea unor persoane de a urmări/spiona membrii de partid în care gruparea Plumb nu avea încredere pe parcursul campaniei electorale;
  • amenințările repetate la adresa unor aleși locali (primari, viceprimari, consilieri) puse în acțiune de „grupuri de presiune” din interiorul partidului;
  • întâlnirile făcute prin diferite cârciumi din oraș de către persoane care nu au nicio calitate în partid sau în statul român, dar decid asupra unor investiții din județ.

TOATE punctele de mai sus au fost rostite în ultimele luni de zile de Adrian Țuțuianu, unele fiind dublate acum de Corneliu Ștefan chiar și în termenii expresiilor. NOTĂ: asta nu aruncă vreo umbră asupra veracității lor. Lucrurile astea sunt cunoscute de foarte mulți pesediști. Le știe și Corneliu Ștefan, le știe și Alexandru Oprea, le știu și primarii, le știu și mulți jurnaliștii. Orice încercare defensivă din partea grupării Plumb ar părea doar ridicolă.

2. Sunt atât de grave lucrurile pe care le-a spus aseară Corneliu Ștefan! În mod normal, ele ar intra sub verificarea unor instituții.

3. Deputatul a avut suficient curaj să facă acest gest. O întrebare obligatorie este: de ce nu l-a făcut cu mult înainte să se ajungă aici (a fost nr. 2 în partid când s-au întâmplat toate nebuniile de mai sus) sau, cel mai târziu, la Comitetul Executiv Județean de acum 4 zile? Ce s-a întâmplat de luni până aseară? De ce l-au lăsat toți pe primarul de la Pucioasa singur împotriva Rovanei Plumb când aceasta a cerut un nou vot de încredere?


Altfel, lucrurile par scăpate de sub control de către familia Plumb, cea care face o ultimă încercare de stabilizare a situației diseară, când a fost convocat un nou Comitet Executiv Județean. Rămâne de văzut cât de puternică va fi revolta și câți curajoși se vor adăuga la număr.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.