Ședința ADI APA DÂMBOVIȚA: decizii și propuneri pentru Compania de Apă!

Adi Apa

Tocmai ce spuneam că ședința ADI Apa Dâmbovița de astăzi a răsturnat, cumva, lucrurile cu privire la Compania de Apă, în sensul că le-a întors la temelie, ca să fie puse în regulă. Adică în legalitate.

Pe lângă deciziile privind readucerea Consiliului Local Municipal în cadrul legal atunci când hotărăște revocarea membrilor Consiliului de Administrație al Companiei de Apă, alte proiecte extrem de importante au fost adoptate astăzi. Și începem cu desemnarea a 3 membri interimari în Consiliul de Administrație al Companiei de Apă, până la aprobarea unei noi componențe. Cei 3 membri sunt: Daniela Popa, Valentin Goicea și Cătălin Chiru.

Argumente oferite de Adrian Țuțuianu, președinte CJD:  Consiliul de Administrație al Companiei de Apă are 7 membri. Ordonanța care reglementează guvernanța corporativă a companiilor de stat prevede între 5 și 9 membri. Cei 7 membri au fost desemnați, potrivit legii și statutului, la propunerea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară. Numai după avizul nostru se poate merge în Consiliul Local Municipal Târgoviște pentru a se emite hotărâre de consiliu. În urma evenimentului de la Aninoasa, 3 din cei 7 membri ai Consiliului de Administrație și-au dat demisia. (…) Avem POS I Mediu și documentele trebuie semnate de Consiliul de Administrație. Cu 4 membri nu există Consiliu de Administrație și blocăm toată finanțarea europeană pe POS I Mediu. În al doilea rând, POS II Mediu, care trebuie depus la Ministerul Mediului pentru finanțare și pentru contractarea serviciilor de consultanță, nu se poate depune pentru că trebuie să aibă aprobarea Consiliului de Administrație.

Altă hotărâre importantă a consemnat alegerea lui Gabriel Grozavu, vicepreședinte CJD, ca nou președinte al ADI Apă în locul lui Adrian Țuțuianu, pe motive de împărțire a sarcinilor.

Mircea ConstantinÎn sfârșit, ADI Apă a făcut și o propunere pentru postul de director general interimar al Companiei de Apă în persoana lui Mircea Constantin (foto), neangajat politic. Omul are un CV bogat, din care culegem doar perioadele de director general al UPET SA Târgoviște, vicepreședinte al Comitetului Român pentru Industria de Armături sau consilier în cadrul Ministerului Economiei.

Toate deciziile ADI Apă vor ajunge în ședința Consiliului Local Municipal Târgoviște, care va avea loc săptămâna viitoare:

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.