Ce se întâmplă la Compania de Apă după 29 aprilie?

consiliul-local-targoviste

La sfârșitul săptămânii trecute, consilierii locali municipali votau, ca reacție la cazul apei contaminate din Aninoasa, mandatarea reprezentantului municipiului Târgoviște în AGA a Companiei de Apă să convoace Adunarea Generală a Acționarilor în data de 29 aprilie 2014, cu două puncte pe ordinea de zi:

  • revocarea actualilor membri ai Consiliului de Administrație;
  • înștiințarea expertului independent (firmei de recrutare) pentru a demara procedura de selecție a noilor membri.

Mai departe, ne explică Cristian Stan, consilier municipal și jurist de meserie, lucrurile sunt reglementate foarte precis, cu termene cu tot, de hotărârea CLM nr. 246/24.09.2012 privind implementarea guvernanței corporative la societățile comerciale unde municipiul Târgoviște este acționar unic, majoritar sau la care deține controlul. Ce înseamnă asta, în cazul Companiei de Apă:

  • În termen de 7 zile de la momentul înștiințării, expertul urmează să stabilească criteriile, condițiile de selecție și să elaboreze anunțul de selecție.
  • În termen de 3 zile, Compania de Apă are obligația de a publica anunțul de selecție în 2 ziare de profil economic.
  • În termen de 7 zile de la momentul publicării anunțului, cei care doresc să fie membri în Consiliul de Administrație al Companiei de Apă trebuie să trimită cv-urile și restul de documente necesare.
  • După aceste 7 zile de înscrieri, expertul are 3 zile la dispoziție pentru selecția celor care sunt compatibili condițiilor de a face parte din CA.
  • FOARTE IMPORTANT: Potrivit actului constitutiv al Companiei de Apă, membrii Consiliului de Administrație trebuie să aibă și avizul Agenției de Dezvoltare Intercomuntară (ADI) Apa Dâmbovița! Doar după existența acestor două documente: lista de selecție a expertului și avizul ADI Apa, se trece la convocarea Consiliului Local Municipal pentru a vota, în mod secret, cei 7 membri ai Consiliului de Administrație al Companiei de Apă.

Așadar, adunăm 7+3+7+3=20 de zile după 29 aprilie pentru a bifa toți pașii. Pe aritmetică elementară, înseamnă că la sfârșitul lunii mai vom putea avea ședința de Consiliu Local pentru alegerea noului CA al Companiei de Apă.

Încă o întrebare: Ce se întâmplă între momentul 29 aprilie – revocarea actualilor membri CA și momentul alegerii noilor membri? Compania mai are Consiliu de Administrație?

Cristian Stan: Din punctul meu de vedere, mandatul Consiliului de Administrație ar trebui să subziste până la numirea noilor membri și ar trebui ca în hotărârea AGA să se menționeze acest lucru. Dar asta e problema Companiei de Apă, cum își reglementează situația.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. Mihai Butucea says:

    Sa speram ca pe lista celor propusi pentr C.A. nu mai apare si fratele domnului Volintiru. Acum un an aparea si fratele dansului si are curajul acum sa spuna ca nu are nici un interes politic sau personal si toata campania de presa pe care o ” orchestreaza” este din simpatie pentru cetateni. Va rog sa fiti vigilenti.

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.