Senator de Dâmbovița, SRS: Furt masiv la europarlamentare!

watermarked-SRS

Ne-a tras de ochi titlul alarmant de mai sus și i-am parcurs explicațiile. Pe fond, zice Sorin Roșca Stănescu, senator de Târgoviște-Moreni, pentru corectnews.com, că frauda alegerilor europarlamentare din 25 mai ar fi început încă de la adunarea listelor de semnături necesare înscrierii candidaturilor. Cum ar veni, adică, e imposibil, după SRS, ca toate partidele înscrise + candidații independenți să-și fi strâns semnăturile alea respectând prevederile legale:

Conform Biroului Electoral Central, s-au inscris pentru europarlamentare 15 partide politice si 4 independenti. Partidele politice trebuie sa depuna minimum 200.000 de semnaturi. Independentii, minimum 100.000. Dar, pentru a avea sansa de a fi validati, si unii si altii trebuie sa prezinte un total mai mare. Daca, in medie, candidatii, partide sau persoane, aduna circa 20 la suta mai mult decat era necesar, rezulta o cifra incredibila. Si anume ca listele prezentate la BEC sunt semnate de 4,5 milioane de persoane diferite. Ceea ce este imposibil.

S-a produs un furt masiv fara a fi inceput macar, in mod oficial, campania electorala pentru europarlamentare. Pentru moment, furtul este facut pe liste. Calculul pe care l-am prezentat mai sus ne conduce la o cifra colosala a semnaturilor prin care cetatenii se declara de acord cu candidatura unor partide si a unor persoane. Cheia rationamentului pe care il prezint in aceasta analiza este faptul ca, in conformitate cu legea, un cetatean nu poate semna decat pe o singura lista. Avem, prin urmare, de-a face, sau ar trebui sa avem, cu 4,5 milioane de persoane cu drept de vot care s-au deranjat, si-au luat cartea de identitate de acasa si s-au deplasat catre unul dintre centrele in care s-au strans semnaturi. Doar pentru a-si manifesta dorinta de a vedea inscris pe liste in ziua europarlamentarelor un partid sau un candidat independent.

Daca ne imaginam ceea ce este perfect plauzibil, ca un sfert dintre semnaturi ar fi fost stranse in capitala, agitatia in cele 30 de zile disponibile ar fi trebuit sa fie maxima. Pentru ca nu mai putin de 40.000 de bucuresteni ar fi trebuit sa semneze zilnic.

Acuma, nu știm câte ingrediente cunoaște Sorin Roșca Stănescu din bucătăria internă a partidelor, mai ales din aia tradițională, de la județ, de la țară. Dar se prea poate să-i lipsească mai multe amănunte din analiza asta ca să-l credităm cu un avertisment lucid. Oricum ar fi…

…onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.