SRS: Băsescu va folosi toate tertipurile pentru a-l hipnotiza pe Crin Antonescu

watermarked-SRS
Ales senator în dreptul Uniunii Social Liberale pe colegiul Târgoviște – Moreni, Sorin Roșca Stănescu comentează cu frecvență de invidiat comédiile din peisajul politic central. Aproape că nici nu se întâmplă atâtea lucruri pe câte vorbe se nasc după ele. Dar asta ține de alte metehne.
.
Zice senatorul de Dâmbovița într-o postare pe corectnews.com că USL s-a gătat, fiind doar chestie simbolică de zile până dă circul pe dinafară:
Din nefericire, o prognoza pe care o fac de multa vreme s-a confirmat. Uniunea Social Liberala este practic rupta. Chiar daca formal, pana va sucomba, mai trec cateva zile. E clar. Pozitiile liberalilor si social-democratilor sunt ireconciliabile. Victor Ponta nu accepta solicitarile PNL, iar Crin Antonescu nu mai poate da inapoi. Prin urmare, primul va incerca sa incropeasca un Guvern sustinut de o majoritate parlamentara. Guvernul Ponta III.
.
Acum a devenit clara destinatia reala a Uniunii Social Democrate. O formatiune creata artificial de catre PSD, nicidecum in scop electoral, nicidecum destinata exclusiv europarlamentarelor, ci, in totatiltate, o formatiune politica menita sa insele electoratul mai putin instruit, creandu-i iluzia ca USD poate inlocui USL. Si, mai mult chiar, USD inseamna nici mai mult, nici mai putin decat o decizie in patru, in locul unei decizii in doi. Iar trei dintre cele patru parti sunt, de fapt, PSD. Cu alte cuvinte, o redistribuire a puterii pe care PNL nu poate sa o accepte. La fel cum PSD nu poate sa accepte, in ciuda tuturor juramintelor, un presedinte liberal in baza Constitutiei existente. Si, de fapt, in nici un fel. Cine s-a opus elaborarii unei noi Constitutii de catre o majoritate cu sustinere parlamentara de 70 la suta? Cine a insistat pentru o simpla revizuire, atacabila atat de Curtea Constitutionala, cat si de presedinte?

Ceva mai interesant pare comentariul referitor la lucrătura lui Traian Băsescu în momentul intrării lui Crin Antonescu pe aceeași pârtie de discurs, din Opoziție:

Marea necunoscuta este cum va proceda Traian Basescu. El este castigator al acestei crize guvernamentale si politice din orice pozitie. Era interesat ca USL sa sucombe cat mai lent. Ceea ce s-a si intamplat. Basescu ar fi fost si mai castigat daca ciorba ar fi fost reincalzita si momentul rupturii amanat. De ce? Pentru ca, astfel, si-ar fi putut consolida pozitia de lider al opozitiei, destul de greu adjudecata. Dar si asa, Basescu este in castig. Chiar daca Antonescu se instaleaza in locul sau ca lider al majoritatii. Practic, greselile Guvernului Ponta III vor fi sanctionate cu si mai multa fermitate atat  de catre liberali, care vor deveni adevaratul partid de opozitie, cat si de catre Traian Basescu, care, la randul sau, va alerga contra Guvernului pentru a-si intari pozitia si partenerii politici. Basescu va incerca pe toate caile sa-i convinga pe liberali in vederea unei aliante cu el si, in aceste sens, va folosi toate tertipurile pentru a-l hipnotiza pe presedintele PNL. In acelasi timp, fiindca alearga pe acelasi culoar al opozitiei si pe acelasi culoar de dreapta cu Crin Antonescu, va continua sa-si utilizeze parghiile pentru a subrezi nu numai Guvernul si PSD, ci si PNL-ul.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.