Steaua nu mai e primită la Târgoviște. Ce e în neregulă cu decizia?

CSA Steaua voia să joace la Târgoviște meciul din etapa a II-a a ligii secunde, cu Metaloglobus, având în vedere că are stadionul „Ghencea” suspendat în urma incidentelor violente de la derby-ul cu Dinamo de anul trecut. Solicitarea de a juca sub Turn a fost respinsă, mai ales după meciul din prima etapă, împotriva Chindiei Târgoviște, unde galeria CSA (1500 – 2000 de suporteri) a oferit un „spectacol” vocal vulgar timp de peste 90 de minute.

Decizia a fost întâmpinată cu și mai multă frustrare de steliști, care vor să reducă acest refuz la un singur motiv – „Puie MSD”, potrivit unei luări de poziții a Asociaților Steliștilor 1947.

E just să spunem, totuși, că nu e atât de simplu și că decizia e ceva mai întemeiată decât vor unii sau alții să o prezinte:

  1. Scaune rupte, fumigene, torțe. E și ăsta motiv?
  2. Scandările vulgare și bannerele împotriva PSD și a premierului Marcel Ciolacu. Cine a fost la meci poate să înțeleagă mai bine: nu e vorba de „niște scandări” și gata, ci de faptul că, din minutul 1 până-n minutul 98, câteva mii de oamenii au strigat continuu M**e! Mai contează cine-au fost destinatarii? „M**e, PeSeDe”, „M**e, Vasile”, „M**e, Becali”, „M**e, presa română”, „Ciolacu, ești o mizerie” – asta s-a auzit non-stop, aproape, pe stadionul Chindiei. Pricepem că galeria Stelei are frustrări legate de acordarea dreptului FCSB de a juca în Ghencea, dar suntem obligați noi, ceilalți, să suportăm tipul ăsta de grobianism? În afara celor 1500-2000 de steliști, pe stadion au fost alți 6.000 de târgovișteni, familii, mulți copii. Toți și-au încurajat favoriții în cel mai decent mod, au aplaudat, au oftat și au strigat doar: „Chindia, Chindia”. Nimic în plus, nimic în minus. De ce trebuie să asculte ei un infinit imn de m**e?! N-ar fi ăsta, în orice situație normală, un motiv-beton să nu-i mai vrei pe respectivii la tine în casă?!
  3. Aaaa… Ciolacu e „PeSeDe”, primarul e „PeSeDe”, președintele CJD e „PeSeDe” și toți au luat „m**a” mai personal decât restul? Mai mult ca sigur. Dar cu ce anulează asta partea de mai sus? Cu ce? Dacă aveam primar liberal și se striga non-stop „M**e, PSD”, erau primiți cu flori și recunoștință steliștii la meciul cu Metaloglobus?
  4. „Cum rămâne cu regulile pentru stadioanele de drept public”, se întreabă steliștii, punând semnul egal între situația Ghencea – FCSB și cea de la Târgoviște. Neah! Stadionul Ghencea e făcut de CNI, din bani publici – bugetul central, pe când stadionul „Eugen Popescu” e făcut din bugetul local al municipiului Târgoviște. Așadar, dincolo de calculele pe care și le fac singuri cei din Primărie referitor la încasări, ei nu sunt datori decât comunității târgoviștene din ale cărei taxe și impozite s-a făcut stadionul. Atât. Nici celor de la Steaua, nici celor de la Dinamo, nici măcar celor de la Aninoasa ori Șotânga.

Onoare muncii!


Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. Bravo lui C.S.A Steaua pentru ambitia de a juca meciul in Targoviste! Se vede ca si-au asumat responsabilitatea pentru incidentele de la meciul cu Dinamo si incearca sa se integreze mai bine in comunitate. Speram ca toata lumea sa fie atenta si responsabila, pentru ca stadionul local sa fie un loc de spectacol pasnic pentru toti. Onoare muncii!

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.