Succes legislativ: Senatorul Adrian Țuțuianu salvează Compania de Apă Târgoviște de corecții financiare de peste 25 milioane lei!

adrian tutuianu 6

Președintele PSD Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu, a prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, rezultatul unui demers legislativ pe care l-a inițiat și l-a dus la bun sfârșit cu succes. Iar succesul înseamnă rezolvarea problemei corecțiilor financiare aplicate Companiei de Apă Târgoviște – Dâmbovița pentru nereguli în procedurile de achiziție din perioada 2009 – 2012.

Adrian Țuțuianu: Am reușit un lucru cu totul special. În Senat, la inițiativa mea, Ordonanța de Urgență a Guvernului privind corecțiile financiare (nr. 36/2017) a fost întoarsă în comisii și am adăugat texte noi prin care am rezolvat problema corecțiilor financiare, nu doar pentru Compania de Apă din Târgoviște, ci pentru 19 companii de apă din România. La Camera Deputaților, proiectul a fost preluat de Corneliu Ștefan și vreau să vă spun că s-a ținut cu încrâncenare, alături de mine, ca acest subiect să fie rezolvat. În această săptămână avem definitiv ieșit din Parlamentul României actul normativ care rezolvă problema corecțiilor financiare, cu excepția celor care sunt suspectate ca fiind fraude.


Câteva cifre necesare pentru a înțelege situația:

  • Compania de Apă Târgoviște a primit corecții financiare în cuantum de 71.092.822 lei. Din acest total, se aflau în executare silită: 42.712.067 lei.
  • Din această sumă, Compania a fost executată până acum (în sensul că nu i s-a mai plătit din cererile de decontare pe care le avea depuse) pe 10.827.498 lei.
  • Diferența de la 42.712.067 până la 71.092.822 lei a fost preluată la bugetul statului în baza unor reglementări anterioare (OG 15/2013).
  • Prin modificarea inițiată de Adrian Țuțuianu, se mai preiau acum la bugetul de stat corecții în cuantum de 25.097.678 lei și rămân de plată doar 8.200.000 lei, corecții care nu se încadrează a fi suportate de la bugetul de stat, contractul fiind afectat de suspiciuni de fraudă. (E vorba de corecția aplicată pe contractul de lucrări CL 6 – Lucrări la susele de apă și stațiile de epurare Puciosa și Fieni).

Adrian Țuțuianu: O altă precizare importantă este aceea că toate corecțiile financiare aplicate se referă la contracte încheiate în 2010, 2011 și 2012. Nu au nicio legătură cu modul în care Partidul Social Democrat, prin oamenii care au fost numiți acolo, a gestionat Compania de Apă din Târgoviște. Toate sunt legate de perioada guvernării PDL și de fosta conducere PDL a Companiei, care a funcționat până în mai 2013. Spun asta pentru că am văzut de foarte multe ori diverse comentarii pe Compania de Apă, comentarii care nu au nicio legătură cu realitatea existentă. (…) Deci, astăzi, Compania de Apă se află în situația de a putea lucra cu toată eficiența pentru Programul Operațional Infrastructură Mare.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.