Târgoviște: iluminat public schimbat / senzori la trecerile de pietoni pentru creșterea intensității luminii

Executivul Primăriei Târgoviște a organizat, în această seară, o conferință de presă lângă clădirea instituției, având drept subiect principal proiectul de reabilitare și modernizare a iluminatului public, finanțat prin POR și finalizat în proporție de 90%.

Cristian Stan, primar:

Este vorba, în principal, de schimbarea lămpilor cele vechi cu lămpi noi, pe LED – sunt circa 3.800 în cadrul proiectului, am ajuns la 3.000 în acest moment. În plus, pentru trecerile de pietoni s-a implementat un sistem special, astfel încât luminozitatea la trecere să fie crescută pentru evitarea accidentelor rutiere. La fiecare trecere va fi iluminat pe senzori; asta înseamnă că, în momentul în care pietonul se apropie de trecerea de pietoni, intensitatea luminii crește.

În momentul în care străzile nu sunt circulate, intensitatea luminii scade, pentru că unul dintre obiectivele principale urmărite în cadrul investiției vizează și scăderea consumului de energie electrică cu aproximativ 45-50%, lucru care va fi foarte util, mai ales din perspectiva creșterii galopante a prețului la utilități.

Proiectul are o valoare de 22 milioane lei.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.