Traian Băsescu, declarații despre cazul Florin Popescu

florin-popescu-basescu

Președintele Traian Băsescu a vorbit în urmă cu puține momente despre cazul Florin Popescu, șef național de campanie al PMP, împotriva căruia procurorii au început urmărirea penală și au cerut arestarea lui preventivă. Detaliile despre faptele pe care le reclamă procurorii găsiți AICI și, detaliat, AICI.

Pe subiect, Traian Băsescu a fost întrebat dacă el consideră că Popescu ar trebui să-și dea demisia din Parlament, fără să mai aștepte procedura legată de votul colegilor pentru încuviințarea sau nu a arestării preventive. Răspunul lui Traian Băsescu:

Cred că sunt niște reguli. Am înțeles că, în momentul de față, solicitarea Procurorului General este la Comisia Juridică (n.a. – a Camerei Deputaților). Nu considerați că trebuie urmată o procedură?! Deci, cred că trebuie urmată procedura: vot Parlament. Sper ca Parlamentul să înțeleagă că nu trebuie să obstrucționeze ancheta, pentru că Parlamentul nu votează arestarea parlamentarului, asta o va hotărî un judecător. Problema este dacă Parlamentul obstrucționează ancheta sau nu, cum a făcut-o în cazul lui Varujan Vosganian, cum a făcut-o în cazul domnului Chițoiu, cum a făcut-o în multe alte cazuri.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.