Țuțuianu (PRO ROMÂNIA): Se va reface Coaliția, dar vom merge din criză în criză. Cei din USR sunt abonați la generarea de crize

Liderul PRO ROMÂNIA Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, comentează situația politică națională în termeni nu foarte optimiști pentru lunile și aniice urmează. În opinia fostului ministru, gravitatea a ceea ce se întâmplă în țară din punct de vedere sanitar, economic, financiar este amplificată de ghinionul aflării la putere a celor din PNL/USRPLUS:

Suntem într-o situație dramatică pentru țară. Avem o criză politică suprapusă peste multe alte crize. O criză sanitară, în primul rând, care a fost gestionată prost; faptul că oamenii nu s-au vaccinat relevă neîncrederea în instituții. Avem, apoi, o criză bugetară: România s-a împrumutat peste 35 de miliarde de euro numai în ultimul an de guvernare, este enorm de mult și realitatea e că nu știm unde sunt acești bani, că ei nu se văd. Avem o criză economică; azi de dimineață, de exemplu, una din știri era că toți salariații Dacia sunt acasă, pentru că lipsesc niște contactoare aduse de pe piețe terțe, de regulă, din China. Nu-i singura situație, toate firmele mici și mijlocii au probleme generate de creșterea prețului la gaze, energie electrică, materii prime și materiale de baze pentru activitatea lor. Asta va genera falimente și pierderi de locuri de muncă. Peste toate, avem suprapusă o criză politică. Cum se va ieși din asta? Probabil că nu foarte curând.

Câtă înțelepciune politică există…. Citeam un comentariu al unui ziarist și avea dreptate: ăștia comunică între ei ca băieții de la trupa O-ZONE, prin sms. Dl Cioloș îi dă un sms lui Cîțu. Ăsta e nivelul de înțelepciune și capacitatea de înțelegere a situației de criză, ne dăm sms-uri, nu putem vorbi, nu ne putem căuta să discutăm.

Evident că prima opțiune a președintelui este refacerea Coaliției, vom vedea dacă va fi cu sau fără Cîțu, probabil, la un moment dat, dacă nu va exista soluție, se va face într-un fel ca această coaliție să continue; nu l-am văzut pe președinte că e dispus să încredințeze altora mandatul pentru formarea unui guvern. Dar vom merge din criză în criză, pentru că cei din USR, fără teama de a greși, sunt abonați la generarea de crize. Peste 6 luni va apărea din nou o problemă între USR și PNL.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.