Valeriu Munteanu (AUR Dâmbovița): PSD și PNL, salvatorii pensiilor speciale, nesimțite!

Vicepreședintele AUR, coordonator AUR Dâmbovița, Valeriu Munteanu, a vorbit, astăzi, la Târgoviște, despre proiectul de lege privind pensiile speciale, votat, săptămâna aceasta în Parlament. Mesajul vine și ca să lămurească poziția partidului, după ce, inițial, senatorii AUR votaseră proiectul.

Valeriu Munteanu:

Un alt eveniment neplăcut pentru marea majoritate a cetățenilor din România s-a produs în Parlamentul României, Camera Deputaților, acolo unde a trecut în lectură finală legea privind pensiile speciale – noi le numim nesimțite. Sigur că, și de această dată, PNL și PSD au imitat procesul de reformare a acestui domeniu al pensiilor speciale și nu ne-am mișcat deloc în acest sens. PNL și PSD pot fi considerate, cu lejeritate, salvatorii pensiilor speciale, nesimțite, pensii care nu au absolut nicio logică de contributivitate, așa cum se întâmplă în cazul a 99% din cetățenii României.

În tot acest circ al PSD și PNL, au inclus și militarii, polițiștii, rezerviștii care sunt, încă, la dispoziția Armatei Române, care au pensii de 3000-3500 lei și au fost incluși în această categorie a „specialilor”.

Potrivit preşedintelui Consiliului Naţional de Conducere al AUR, senatorul Claudiu Târziu, votul grupului AUR din Senat nu a fost bine înţeles. (…) Legea aceasta nu desfiinţează pensiile speciale, legea aceasta taie puţin din anumite pensii speciale şi numai din anumite, pentru că CCR şi-a apărat drepturile. Judecătorii Curţii Constituţionale şi-au apărat propriile lor interese, şi au apărat şi interesele unor magistraţi – cei mai mulţi dintre beneficiarii acestor pensii speciale. La Senat noi am preferat să votăm această lege pentru că este un început de dreptate. Nu e dreptate până la capăt, dar este un pas spre dreptate, se taie puţin din aceste pensii speciale. La Camera Deputaţilor colegii au decis că mai bine resping în totalitate legea care nu face dreptate până la capăt pentru români.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.