Valeriu Munteanu (AUR), despre „Linia Verde pentru Consulate” și ce rol va avea în 2024

Valeriu Munteanu (dreapta), alături de George Simion

Vicepreședinte AUR la nivel național și coordonator AUR Dâmbovița, Valeriu Munteanu a vorbit, astăzi, la Târgoviște, despre platforma pe care partidul său a lansat-o, „Linia Verde pentru Consulate”, demers menit să-i ajute pe românii care întâmpină probleme la consulatele României de pe teritoriul țărilor în care locuiesc. Mai mult, platforma va juca un rol important și în anul electoral 2024, pentru a facilita procesul de formare a secțiilor de votare.

În mesajul său, Valeriu Munteanu nu s-a ferit să critice atitudinea guvernanților și a consulatelor față de românii din diaspora:

Toată lumea știe că, din păcate, România are una dintre cele mai mari diaspore, ce se cifrează, astăzi, la peste 3,5 milioane de oameni, care au luat calea pribegiei în ultimii 30 de ani din cauza sărăciei de acasă și din cauza lipsei de perspective pentru ei, pentru familiile lor. Nici în această sală, nici cei care ne privesc și ne aud și nici pe stradă nu veți găsi un singur român care nu ar avea pe cineva din familie sau pe cineva dintre cunoscuți la muncă în străinătate.

Din păcate, am constatat de sute de ori – și există suficiente argumente în acest sens – că statul român i-a uitat pe acești români și am văzut atitudinea impasibilă mai ales a guvernanților de la PSD, care-i consideră pe acești oameni români de categoria a doua, care, de fiecare dată, zic ei, le pun bețe-n roate. Noi nu considerăm așa, noi considerăm că sunt cetățeni plenipotențiari ai acestei țări și trebuie să depunem tot efortul pentru a-i aduce acasă, iar, atâta timp cât sunt în străinătate, să le creăm condiții pentru a beneficia de toate serviciile pe care le oferă statul nostru. În acest sens, am constatat că serviciile consulare sunt deficitare, de foarte multe ori cetățenii se lovesc de opacitatea și caracterul lor impasibil. Statul încearcă să „dribleze” necesitățile românilor.

Având în vedere acest lucru, AUR a inițiat în această săptămână „Linia Verde pentru Consulate”, un telefon la care poate suna fiecare cetățean care se află în străinătate și are o problemă la consulat. (…) Mai mult decât atât, având în vedere că suntem în pragul celor 4 runde de alegeri din 2024, vom utiliza această linie verde inclusiv pentru a facilita procesul de formare a secțiilor de votare în afara țării. (…) Exercițiile electorale anterioare au demonstrat că, de foarte multe ori, reprezentanții consulatelor, pe contrasens cu obligațiile lor legale și îndeplinind anumite comenzi politice, au obstrucționat procesul de formare a secțiilor de votare.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.